Tekst objavljen: 06.12.2015 10:01        


Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak po službenoj dužnosti protiv kompanija Philip Morris Operations i British American Tobacco a.d., kao i nekoliko društava zbog osnovane pretpostavke da su kao učesnici na tržištu Srbije usaglašavali svoju praksu u pogledu formiranja cena proizvoda. 

Pokrenut postupak zbog cena duvanskih proizvoda

Postupak je pokrenut i protiv društva Philip Morris Services d.o.o., Beogradu, društva JT International a.d. Senta, društva British American Tobacco South East Europe d.o.o. Beograd, IMPERIAL TOBACCO SCG d.o.o., Beograd, društva TDR d.o.o., Beograd i MONUS d.o.o., Beograd.

Kako se navodi u saopštenju, Komisija osnovano pretpostavlja da su ova društva zaključila restriktivni sporazum iz člana 10. Zakona o zaštiti konkurencije, u obliku usaglašene prakse o uvođenju promene i visini promene cena, uključujući i vremenski momenat od kada njihova odluka o promeni cena proizvodi pravno dejstvo.

Komisija je, kako se navodi, u okviru ovog postupka obavila 30. novembra nenajavljeni uviđaj u kompanijama Philip Morris Services d.o.o, Beograd i British American Tobacco South East Europe d.o.o Beograd.

Takođe je pozvala sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanja činjeničnog stanja u ovom postupku, da ih dostave Komisiji za zaštitu konkurencije, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Philip Morris British American Tobacco South dogovaranje cena konkurencija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana