Tekst objavljen: 02.04.2020 11:25        


Zamenica guvernera Narodne banke Srbije Dragana Stanić rekla je da građani stariji od 65 godina po jednostavnijoj proceduri mogu da ovlaste nekoga da im u banci podigne novac i da je zbog toga uvedeno ograničenje podizanja do 80.000 dinara na šalterima u banci

Pojednostavljena procedura podizanja novca za starije građane

Ona je za Radio-telviziju Srbije dodala da to ograničenje - do 80.000 dinara, ne važi za podizanje novca na bankomatima.

Stanić je rekla da penzioneri mogu da ovlaste nekoga po proceduri koja nije moguća u redovnim okolnostima - odnosno da popune formular banke, ili formular Narodne banke Srbije ili svojeručno napišu ovlašćenje koga ovlašćuju da podigne novac i koliko novca da podigne.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ona je dodala da je potrebno da penzioneri pozovu banku i obaveste je o tome da žele nekoga da ovlaste, a da ih banka onda povratno zove da proveri da li su oni zvali.

Kada je reč o reizdavanju kartica, Stanić je rekla da ako banka ne dostavi karticu na kućnu adresu onda treba da pozove korisnika da odluči da li će nekoga da ovlasti da dođe u banku da preuzme karticu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pojednostavljena procedura penzioneri podizanje novca Narodna banka Srbije dragana stanić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana