Tekst objavljen: 09.03.2017 9:54        


AIK banka će od ovog meseca ponuditi svojim klijentima da na jednostavan način, putem mobilne aplikacije, pošalju novac bilo kome, ko će na osnovu sms koda, moći da ga podigne na bankomatu bez upotrebe platne kartice. Reč je o novoj usluzi "Keš klik", koju će AIK banka pustiti u martu, kaže za Tanjug direktor sektora direktnih kanala Bojan Pavlović.

Podignite novac sa bankomata bez upotrebe kartice

"Na jednostavan način može da se dođe do novca po znatno nižim, odnosno konkurentskim cenama u odnosu na sve slične servise u Srbiji", rekao je Pavlović.

Na pitanje šta je ključno da bi digitalni bankarski servisi uspešno funkcionisali, Pavlović kaže da bi bankari iz tradicionalnog razmišljanja trebalo da pređu u poziciju klijenata i da ponude jednostavne servise.

"Ključ svega je jednostavnost i brzina", jasan je direktor sektora direktnih kanala.
Govoreći o novinama u segmentu digitalnih usluga AIK banke, Pavlović ističe da je reč o servisima koji se odnose na brze transfere novca, bez upotrebe platne kartice, a tu su i nove platforme elektronskog i mobilnog bankarstva, kao i digitalni novčanici.

"To su servisi kojima je krajnji cilj da banku učine dostupnom 24 sata, sedam dana u nedelji, a ne samo u toku radnog vremena. Za mesec dana ćemo izaći sa onlajn ekspoziturom, kako bi klijenti mogli da svedu svoj kontakt sa bankom samo na potpisivanje ugovora, bez suvišnih dolazaka u poslovnu mrežu", rekao je on.

Evoluciju bankarstva u Srbiji, Pavlović vidi pre svega u digitalnoj transformaciji banaka, što je jedna od komponenti njihovih strategija u Srbiji, s ozbirom na tehnološku revoluciju koja je prisutna.

"AIK banka je usvojila akcioni plan digitalne banke, odnosno digitalne transformacije koja podrazumeva jednu reorganizaciju tradicionalnih proizvoda i implementaciju novih a koji nisu prisutni na tržištu", rekao je Pavlović.

To klijentima omogućava jeftinije i brže servise, a bankama smanjenje troškova i povećanje profita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
slanje novca kartice podizanje novca digitalni servis aik banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana