Tekst objavljen: 04.07.2017 9:03        


Početak nedelje obeležila je ukupna realizacija u trgovanju od 374,4 miliona RSD (3,1 milion EUR) uz dominaciju držvanih hartija od vrednosti. Indeks Belex15 zabeležio je neznatni rast na 712,03 poena.

Početak nedelje obeležio je blagi rast indeksa

Najprometnija akcija danas bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) sa realizacijom od 4,3 miliona RSD uz blagi pad cene od 0,3% na 1.445 RSD.

Prema navodima beogradskih medija, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv čelnika Napreda i firmi sa kojima zajednički deluje za privredni prestup u vezi sa nezakonitim preuzimanjem akcija Energoprojekta, a na osnovu prijave koju je uputila Komisija za hartije od vrednosti.

Kompanije Napred Razvoj, Jopag i Montinvest Properties, krajem januara su delovali kao povezana lica, a nisu ispoštovali zakonsku obavezu davanja ponude za preuzimanje prema rešenju Komisije za hartije od vrednosti.

Ova grupa investitora je 16. juna objavila nameru za preuzimanje preostalih 64,7% akcija koje se nalaze u rukama države i manjinskih akcionara. Akcije Komercijalne banke (KMBN) zabeležile su promet od 2,2 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.801 RSD, dok su prioritetne akcije ove banke (KMBNPB) oslabile 4,8% na 761 RSD uz mizeran promet.

Naftna industrija Srbije (NIIS) blago se spustila na 674 RSD uz trgovanje vredno 1,5 miliona RSD, dok je beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) ostvario skroman promet od 0,2 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.298 RSD.

Beogradski Aerodrom je prvi put u junu ove godine opslužio više od pola miliona putnika, što je povećanje od 10% u odnosu na isti mesec prošle godine. Alfa plam iz Vranja (ALFA) ostvario je rast od 1,5% na 35.000 RSD sa svega 2 akcije u prometu. Promet od 3 miliona EUR zabeležila je obveznica RSO16132, denominovana u evrima, koja dospeva na naplatu 3. februara sledeće godine. Prinos na ovoj hartiji iznosio je 0,52%.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berzi akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana