Tekst objavljen: 15.10.2017 11:31        


Termini oko školskih raspusta skoro rasprodati; Posredstvom agencija svake zime ode u ski-centre 80.000 turista iz Srbije.

Počela prodaja zimskih aranžmana

Nije se leto još ni sleglo a prve uplate već su “pale” za predstojeću zimsku sezonu. I dok domaće planine poslednjih godina dobijaju na sve većem značaju, evropska skijališta i dalje su najtraženija, a među njima, sa trona ne silazi Francuska. Veliki broj aranžmana, naročito u udarnim terminima, već je rasprodat.

Prema nezvaničnim podacima, na skijanje, posredstvom agencija, svake godine ode do 80.000 turista iz Srbije. Uz to, mnogo je onih koji na put krenu individualno.

Poslednjih deset godina za ljubitelje zimskih sportova evropska skijališta bila su destinacija broj jedan, najviše zbog odnosa cene i kvaliteta samog skijanja, ali od ove sezone one više nisu toliko pristupačne. Pojedini ski-centri, najpre u Austriji, podigli su cene svojih usluga.

- Smanjen je broj zainteresovanih u odnosu na prošlu godinu, jer su sada cene u evropskim skijalištima drugačije - priča Goran Popović, iz udruženja “Ski manijaci”.

- Ipak, i to je prilično jeftinije nego na domaćim planinama, osim Austrije. Vodimo u promotivnim periodima u Italiju, Švajcarsku, Austriju i Francusku.

Veliko je interesovanje za sve evropske destinacije, naročito u vreme školskog raspusta. Prema rečima Slađane Nikodijević, iz “Ski fana”, “bele sedmice” od 3. do 10. februara najviše se traže. Sedmodnevni aranžmani, sa ski-pasom, smeštajem i prevozom, za četvoročlanu porodicu koštaju od 1.100 evra.

KOPAONIK

Kopaonik očekuje uspešnu sezonu. Ove godine počinje i naplata ulaska u Nacionalni park, a nedeljna naknada za automobile iznosiće 600 dinara.

- Cene su na nivou prošlogodišnjih, osim pojedinih apartmana koji su nešto skuplji - kaže Darko Tadić, direktor hotela “Rtanj” na Kopaoniku.

- Očekujemo uspešnu sezonu, a veliki deo aranžmana u špicu, oko Nove godine i za vreme školskih raspusta već je rasprodat.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kopaonika zimovanje turistički aranžmani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana