Tekst objavljen: 20.02.2015 6:54        


Stambeno-poslovni kompleks "Central Garden", nova izraleska investicija vredna 120 miliona evra, počeo je da se gradi u centru Beograda. Površina kompleksa je 100.000 kvadratnih metara i obuhvata 500 stambenih jedinica sa podzemnim parking prostorom, maloprodajni prostor u prizemlju namenjen brojnim uslužnim delatnostima i poslovnu kulu.

Počela gradnja

"Central Garden" promoviše moderni koncept života u centru grada i nalaziće se izmedju Tašmajdana i Botaničke bašte odnosno na potezu izmedju ulica Starine Novaka, Stanoja Glavaša, Kneza Danila i Dalmatinske.

Svečana ceremonija u čast obeležavanja početka gradnje prvog kondominijuma u centru Beograda, novog koncepta koji će omogućiti stanovnicima "Central Gardena" da uživaju u miru i zelenoj oazi u strogom centru grada, održana je sinoć Skupštini Beograda, u prisustvu gradonačelnika Beograda Sinise Malog i ministra privrede Željka Sertića.

U taj projekat su investirale kompanija "AFI Europe", koja je kreator kompleksa "Erport sitija" (Airport City) u Beogradu i "Shikun || Binui Group", renomirani izraelski investitor.

Mali je na predstavljanju tog komplesa izjavio da je Beograd na dobrom putu da postane ozbiljno gradilište, pa je tako u 2014. godini izdato 52 odsto više gradjevinskih dozvola nego u 2013.

Gradonačelnik je istakao da će takvim projektima i izgradnjom "Beograda na vodi", slika grada biti potpuno promenjena.

Mali je sinoć naglasio da se ovaj projekat u potpunosti uklapa u viziju modernog Beograda kakvu ima gradska uprava.

"Smatram da je izgradnja ovog kompleksa značajan primer povoljnije poslovne klime u gradu. Trudićemo se da budemo još bolji domaćini, jer su nam ovakve investicije potrebne", naglasio je Mali.
On je zahvalio predstavniku investitorskih kompanija Gilu Dekeru na želji da se ovaj projekat realizuje u Beogradu i dodao da je reč o još jednoj velikoj investiciji u centru grada.

Prema njegovim rečima, za ovako veliki projekat je uvek neophodno poverenje investitora.
"Mi nastojimo da im izlazimo u suret, tako da smo prošle godine izdali 52 odsto više građevinskih dozvola nego u 2013. godini. Ako me pitate da li sam zadovoljan tim brojem - nisam, ali mislim da smo svakako na dobrom putu da Beograd postane ozbiljno gradilište", naglasio je Mali.

Sertić je rekao da je Beograd svakog dana sve lepši i bolji i da postaje prava metropola, kao i da je posao srpske vlade da stvori najbolji poslovnu atmosferu na Balkanu.

Ministar je istakao da Srbija predstavlja pravo mesto za ulaganje.
"Ono što mogu da vam obećam u svoje ime i ime vlade da ćete na svakom koraku i na svakom projektu imati našu podršku, jer vi ste biseri koji omogućavaju nama da se razvijamo", poručio je Sertić.
On je zahvalio partnerima projekta i čestito na tome što svoje snove i vizije ostvaruju u Beogradu.

Deker je zahvalio gradonačelniku Beograda i njegovom timu što su prepoznali važnost projekta i rekao da je prednost ulaganja u nekretnine u tome što 97 odsto ulaganja ostaje u Srbiji.

"Želimo da Central Garden, naš izuzetan novi objekat pozicioniramo kao vodeći stambeni projekat u regionu. Prednost ulaganja u nekretnine je u tome što 97 odsto ulaganja ostaje ovde u Srbiji i obezbedjuje na stotine radnih mesta i na taj način dajemo doprinos lokalnoj privredi i vrlo smo ponosni na to", istakao je Deker.

Izraelski investitor "AFI Europe" je od 1997. godine prisutan na tržištu Evrope a fokusiran je na razvoj stambenih i komercijalnih projekata velikih razmera.

"AFI Europe" svoju delatnost širi i na šoping centre, poslovne parkove i kancelarijske prostore, a projekti su locirani u Bugarskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Madjarskoj, Litvaniji, Poljskoj, Rumuniji i Srbiji.

Kompanija investitor "Shikun || Binui Group" je na tržištu prisutna od 1920. i danas je vodeći igrač na izraelskom tržištu u oblasti građevinarstva i realizaciji infrastrukturnih projekata u Izraelu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
oaza u centru grada počela gradnja CENTRAL GARDEN

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana