Tekst objavljen: 23.02.2016 14:58        


GOLD professionell posluje u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj i Sloveniji i Srbija, Srbija je jedina zemlja van EU u kojoj je GOLD otvorio svoje predstavništvo. 

Plemeniti metali čuvaju vrednost i u hiperinflaciji

- Srbija je klasičan primer tržišta koje je imalo nedavno iskustvo sa hiperinflacijom i zato smo ga odabrali. Naš proizvod je instrument za očuvanje vrednosti. Mi ne prodajemo zlato zato što će ono sutra biti vrednije nego danas.

Kada kupite zlato i dospete u probleme, vi za jedan gram možete da kupite namirnice koje će vam biti dovoljne za nedelju dana, a za pet grama novu mašinu za veš. Za 10 grama možete popravite nešto zaista bitno, a 20 grama je već prava investicija, koja trenutno vredi oko 1.000 evra, a sa time možete da preživite tri meseca.

Naša ideja je da od 10 do 15 odsto onoga što imate, držite u fizičkom zlatu u malim jedinicama koje možete da potrošite ako dođu crni dani. Srbija je najbolji primer generacije koja je na svojoj koži osetila da je parče papira koje se zove novac bilo mnogo, mnogo nula. Kada bi ste ušli u vremensku mašinu koja bi vas odvela 25 godina unapred, šta biste poneli sa sobom: dinare, evre, dolare ili zlato? - kaže za Danas Karl Valder, šef razvoja u Gold professionellu.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da unapredi svoj pravni okvir "koji je kao sa druge planete", jer je ovo jedino tržište na kojem se plaća PDV na zlato, pri čemu su i pravila oko uvoza i izvoza zlata drugačija nego u EU.

Valder kaže da Gold professionell ima hiljade klijenata na svojim zapadnim tržištima koji svakog meseca izdvajaju određenu svotu za kupovinu zlata. Po njemu, osnovni razlog zbog kojeg bi neko kupio zlato od njih, a ne u zlatari je to što Gold professionell prodaje zlato po "London good delivery" standardu.

- To je međunarodno odobren način proizvodnje zlata u sertifikovanom kvalitetu čistoće. U Srbiji ne postoji sistem proizvodnje zlata po "London good delivery" standardu, što znači da mi svoje zlato moramo da uvezemo. Sa našim pločicama možete da odete u bilo koju zemlju sveta i da dobijete novac za to zlato.

Ako odete u zlataru sa ogrlicom, niko neće znati da li je ona prava ili lažna. To je osnovna razlika - kaže Valder. On napominje da u Srbiji još jedna firma prodaje zlato po "London good delivery" standardu, "s tim što mi nudimo 20 odsto nižu cenu".

Mihael Gaser, autor koncepta ovakvog ulaganja u zlato, kaže da Gold professionell trenutno upravlja sa "mnogo kilograma zlata i više tona srebra", koji pripadaju hiljadama njihovih klijenata širom Evrope, koji koriste sistem sistematske kupovine malih količina zlata.

- U Srbiji nudimo opciju kupovine zlata za samo 5.000 dinara mesečno, pri čemu ulažete u fizičko zlato, a ne u parče papira - podvlači Gaser.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hiperinflacija inflacija novac GOLD professionell zlato

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana