Tekst objavljen: 20.04.2017 8:57        


ČAČAK, 20. aprila (Tanjug) - Prvi Centar kompetencije nove reformirmisane Privredne komore Srbije i to za žensko preduzetništvo biće uskoro otvoren u Čačku, najavio je danas u tom gradu predsednik PKS Marko Čadež. Centar će, prema njegovim rečima, obavljati poslove podrške ženskom preduzetništvu za celu Srbiju i to je još jedan korak u decentralizaciji usluga PKS i približavanju privrednicima spuštanjem na regionalni nivo.

PKS otvara u Čačku prvi Centar kompetencije

"Ostao je još formalni deo, odluku treba da potvrdi Upravni odbor i to se očekuje narednih nedelja", rekao je Čadež novinarima posle sastanaka sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem.

Čadež je kazao da se prošlog puta u Čačku susreo sa preduzetnicama iz tog kraja koje su napravile fantastične biznise i svoju mrežu poslovanja raširile po celoj zemlji.

"One mogu uz našu pomoć i infrastrukturu da daju veliku pomoć i podršku ženama koje žele da pokrenu biznis ili su već u preduzetničkim vodama", rekao je predsednik PKS.

Kako kaže, preduzetnice u Čačku imaju podršku PKS već duže vreme, a sada osnivanjem tog centra dobiće nove instrumente koje mogu da koriste i to "iz Čačka za celu Srbiju, a ne samo samo iz Čačka za žene u Čačku".

Čačak je izabran, na osnovu analize privrednih potencijala i kapaciteta.
Čadež je rekao da je danas posetio čačanske firme kako bi video na koji način PKS može da im pomogne u poslovanju.

"PKS je direktno vezana sa 14.000 komorskih organizacija u svetu i u relativno kratkom roku možemo da dođemo do potencijalnih partnera bilo gde u svetu i da otvorimo vrata novim tržištima", naveo je on.
Čadež je istakao da ako neka firma ima konkurentan i kvalitetan proizvod preko PKS sigurno može da dođete do plasmana.

On je podsetio da PKS organizuje i dane dobavljača skoro svakog meseca, sa po dva ili tri nova dobavljača.
"Dovodimo velike kompanije koje traže kooperante u Srbiji", dodao je Čadež.

On je istakao da PKS u narendom periodu posebnu pažnju posvetiti inovativnim i tehnološkim firmama.
Gradonačelnik Todorović je rekao da grad Čačak sarađuje sa PKS u rešavanju problema i unapređenju rada privrednika i da je na sastanku sa Čadežom dogovorio konkretne stvari.

On je istakao da PKS zaista radi sa lokalnim samoupravama kako bi se pomoglo lokalnoj privredi.
Todorović je kazao da gradske vlasti rade na razvijanju industrijske i poljoprivredne zone za privlačenje investitora.

Kada je reč o otvaranju prvog Centra za kompetenciju u Čačku za žensku preduzetništvo, gradonačelnik je kazao da će taj centar pomagati svim ženama koje žele da se upuste u biznis odnosno da imaju više hrabrosti i vere.

Čadež je zatim, u opštini, održao sastanak sa predstavnicima Foruma privrednika Čačka, kojima je predstavio modernizovan komorski sistem Srbije i odgovarao na pitanja privrednika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana