Tekst objavljen: 16.09.2016 9:59        


Uvođenje sistema elektronskog poslovanja i digitalizacija usluga u Privrednoj komori Srbije je veliki iskorak i omogućiće značajne uštede privrednicima i preduzetnicima, saopštila je danas PKS. Sekretar Zajednice preduzetnika PKS Branislava Simanić je, na Biznis kafeu "Otići ili ostati", upoznala više od 150 preduzetnika sa aktivnostima PKS u Godini preduzetništva, postojećim uslugama i novinama.

PKS: Elektronsko poslovanje veliki iskorak

Prvi put je za preduzetnike omogućena usluga sporazumnog finansijskog restrukturisanja, dok je ranije bila dostupna samo društvima sa ograničenom odgovornošću.

Simanić je istakla važnost upisa opštih udruženja preduzetnika u Registar koji vodi PKS po novom Zakonu o privrednim komorama.

Iz redova tih udruženja upisanih u registar će se delegirati predstavnici za najviše organe preduzetnika, dodala je ona.

Takođe je najavila i formiranje nove službe koja će u saradnji sa Zaštitnikom građana, biti podrška članicama PKS u slučaju nepravilnosti u radu organa uprave.
Služba će biti formirana radi unapređenja prava članica.

PKS pruža podršku prilikom izrade biznis planova, osnivanja firme, umrežavanja i povezivanja kompanija, Biznis info serisa i mnogih drugih.

Poruka ucesnika Biznis kafea, nakon izlaganja uspešnih preduzetnika, jeste da u Srbiji postoje dobri uslovi za stvaranje povoljnog privrednog ambijenta i promovisanje preduzetništva kao načina poslovanja.

Aktivnosti Vlade Srbije usmerene na razvoj i afirmaciju preduzetničkog duha, predstavljaju dugoročno najvažniji cilj Godine preduzetništva 2016.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Privrednoj komori Srbije (PKS) preduzetnici biznis kafe

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana