Tekst objavljen: 21.04.2020 10:15        


Privredna komora Srbije (PKS) će dati preporuku da se radno vreme prodavnica produži već od danas do 17 časova

PKS daje preporuku da prodavnice već danas počnu sa radom do 17 časova

"Privredna komora Srbije (PKS) će dati preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da se radno vreme prodavnica produži već od danas do 17 časova", izjavio je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS.

Malinović je za TV Prvu rekao da je cilj produženja radnog vremena maloprodajnih objekata, smanjene gužvi ispred radnji ali i redukovanje pritiska na trgovce.

"Mi ćemo dati preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi da lokalnim samoupravama daju jasnu instrukciju da se radno vreme produži do 17.00 časova, kako bismo smanjili pritisak na trgovce, a samim tim smanjili i gužve koje smo mogli da vidimo ispred radnji", poručio je Malinović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On je dodao da lanac snabdevanja funkcioniše dobro i da namirnica ima u dovoljnoj količini, kao i da se brzo dopune kada nestanu sa polica.

Malinović je istakao da je ponašanje potrošača bilo isto kao i za prošlogodišnje praznike i dodao da su namirnice kao što su brašno i so imali pad tražnje prošle nedelje.

Ponovno otvaranje zelenih pijaca, kaže Malinović, smanjiće gužve na kategorijama svežeg voća i povrća i olakšaće umnogome rad određenom broju proizvođača koji nisu mogli da se prilagode meri e-pijace.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
duže radno vreme prodavnice radno vreme vanredno stanje Privredna komora Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana