Tekst objavljen: 29.12.2017 10:40        


Zaposleni koji su odlučili da se penzionišu po propisima koji važe u ovoj godini, radni odnos moraju da raskinu najkasnije 29. decembra, a zahtev za penziju podnesu do 30. decembra

PIO će primati zahteve za penziju i u subotu 30. 12.

Zaposleni koji su odlučili da se penzionišu po propisima koji važe u ovoj godini, radni odnos moraju da raskinu najkasnije 29. decembra, a zahtev za penziju podnesu do 30. decembra.
Oni koji su čekali poslednji trenutak, iz bilo kog razloga, zahtev za odlazak u penziju, mogu da podnesu i u subotu 30. decembra, jer će sve filijale, službe i ispostave Fonda PIO raditi tog dana, u periodu od 7.30 do 15.30časova.

Kako je navedeno na sajtu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje radiće samo službe prijema zahteva i pravne pomoci i zahtevi će se primati bez obzira da li su priloženi svi potrebni dokazi za odlučivanje o njima.

Podnošenje zahteva 1. januara i kasnije podrazumeva primenu novih oštrijih uslova za penzionisanje koji važe u 2018. godini.

Od Nove godine uslovi za odlazak žena u penziju će biti 62 godine života i najmanje 15 godina staža. Uslov za prevremenu starosnu penziju za žene osiguranike u 2018. godini podiže se na 56,4 godine i 38 godina staža.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zahtev za penziju PIO fond penzija građani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana