Tekst objavljen: 09.09.2015 14:34        


Predsednik nemačkog Saveza poslodavaca Ingo Kramer kritikovao je danas oštro štrajkl pilota Lufthansa i rekao da to šteti celokupnoj privredi i da su ciljevi sidnikata pilota veoma diskutabilni.

Piloti Lufthansa u štrajku, otkazali 84 leta

Piloti Lufthansa su u, u borbi za bolje uslove rada i zarada, nastavili juče započeti štrajk koji će trajati do minut pred ponoć i pogoditi, kako se procenjuje, oko 140 000 putnika, javljaju mediji.

Lufthansa putem interneta i SMS informiše svoje putnike o redu letenja u vreme štrajka, a zahtev kompanije da zakonski zabrani današnji štrajk, propao je pred nadležnim sudom za radne odnose, naglašava štampa.

Štrajk je 13. po redu od aprila prošle godine, a i ovaj put je organizovan zbog dugorocnog spora sa upravom o prevremenom penzionisanju, odnosno, zbog plana uprave aviokompanije da ukine propis prema kojem piloti mogu da se penzionišu sa 55 godina, a zatim da primaju do 60 odsto plate sve dok ne napune 65 godina, kada prema nemackom zakonu imaju pravo na penzionisanje.

Štrajkuje se, takođe, i zbog zahteva za povišicom od deset odsto. Poslodavac je ponudio pilotima, u zavisnosti od poslovnog uspeha kompanije, od 2016. godine tri odsto povećanja zarade, prenose mediji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štrajk pilota avio saobraćaj Lufthansa Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana