Tekst objavljen: 07.12.2015 12:29        


Pika kartica je jedna od najpopularnijih platnih kartica koja je svojim vlasnicima omogućavala plaćanje na rate bez kamate je danas, 7. decembra zvanično prestala sa radom. Kompanija Mercator-S, vlasnik ove platne kartice je odlučio da je zameni platnom Super Karticom Sberbanke.

Pika Kartica odlazi u zaborav

Prema nezvaničnim podacima do kojih je finansijski portal Kamatica došao, Pika Kartica ima oko 150.000 korisnika od kojih je 120.000 urednih platiša, što potvrđuje i činjenica da je ova kartica bila jedna od omiljenih platnih kartica.

Ukoliko ste redovno izmirivali obaveze na Pika kartici, u obaveštenju koje Vam je stiglo, navedeno je mesto i datum od kog možete podići svoju Super Karticu.

Kartice će tim korisnicima biti dostupne u najkraćem roku po potpisivanju ugovora. Izdavanje je besplatno i bez obaveze otvaranja tekućeg računa i prenosa plate u Sberbank Srbija.

Oni koji se odluče na potpisivanje ugovora o korišćenju platne Super Kartice preostali dug po platnoj Pika kartici će nastaviti da izmiruju na isti način, ali sada uplatom na novi račun platne Super Kartice, a ukoliko ne zaključite ugovor, Vaša preostala dugovanja po platnoj Pika kartici možete nastaviti da izmirujete kao i do sada do konačne otplate.



Super Kartica je platna kartica Sberbanke koja će ovim putem samo proširiti svoj program lojalnosti. Plaćanje Super Karticom u okviru prodajnih mesta za koje je namenjena imaće istu funkciju kao i Pika kartica, omogućiće svojim vlasnicima da kupuju na rate i bez kamate, a ukoliko se koristi van ovog programa dobija karakteristiku kreditne kartice.

Ukoliko se odlučite da je koristite kao kreditnu karticu, kamata na mesečnom nivou je 2,40%. Ona nije namenjena podizanju gotovine, već plaćanju roba i usluga u zemlji i svetu. Naravno, svaki korisnik može podići gotovinu na bankomatu uz plaćanje provizije od 3% (min 200rsd).

Super Kartica nije Pika kartica, ona će samo korisnicima omogućiti pogodnosti koje je imala i Pika kartica uz dodatne prednosti koje nudi kao kreditna kartica. Prebacivanje sa Pika Kartice na Super karticu će biti završeno 31.5.2016.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Sinisa 08.12.2015 10:33

    Svojevremeno smo za Pika karticu davali blanko menicu, zajedno sa overenom administrativnom zabranom. Posto kartica vise ne vazim hoce li Mercator-S poslati to nazad 'bivsim' korisnicima?

  2. User image
    Sanja 14.12.2015 17:57

    Postovani, koliko dugo se ceka odgovor da li ce vam biti zamena pike sa super karticom. 09.12. sam dostavila trazene podatke ali ni do danas nisam dobila nikakav odgovor. Unapred se zahvaljujem
    Srdacan pozdravlpjy3s

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pika kartica super kartica Sberbanka mercator platna kartica kreditna kartica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana