Tekst objavljen: 01.07.2015 15:09        


PayPal na globalnom nivou od danas proširuje svoj Program zaštite kupaca na nematerijalna dobra kao što su usluge i digitalna dobra. Zahvaljujući ovoj novini, Program zaštite kupaca pokriva skoro svu robu i usluge koji se kupuju preko servisa PayPal, a proširena zaštita pri kupovini važi za kupce na svim tržištima gde PayPal nudi kupovinu digitalnih dobara ili usluga domaćih ili stranih pr

PayPal širi Program zaštite kupaca

Od danas Program zaštite kupaca pokriva i fizičku robu i nematerijalna dobra i usluge, navodi se u saopštenju i precizira da su nematerijalna dobra dobra koja ne zahtevaju fizičko slanje od prodavca do kupca i obuhvataju usluge i digitalna dobra kao što su digitalna muzika, digitalne knjige, digitalne igre, putne karte i preuzimanja softvera.

PayPal će nadoknaditi troškove kupcima ukoliko prime uslugu ili digitalni proizvod koji se znatno razlikuje od onoga kako je opisan ili plate za proizvod koji potom ne bude isporučen.
Time se dodatno proširuje Program zaštite kupaca servisa PayPal koji je krajem prošle godine uvrstio i robu pravljenu po narudžbini i produžio rok za reklamacije kupaca za četiri puta, sa 45 na 180 dana.

Novi vid zaštite čini kupce još sigurnijim kada koriste servis PayPal za kupovinu digitalnih proizvoda i usluga.

Novine su rezultat zahteva kupaca da se zaštita pri kupovini proširi na usluge i robu kao što su putne karte i digitalna dobra, čime se dodatno potvrđuje reputacija servisa PayPal kao bržeg i bezbednijeg načina plaćanja na internetu, pametnom telefonu ili u prodavnici.

Ova promena se takođe zasniva na uspehu pilot programa, pokrenutog u junu 2014. godine u Velikoj Britaniji, gde su kupci izuzetno pozitivno reagovali na ovu proširenu zaštitu.
Usluge se sve više digitalizuju i mi očekujemo da digitalna dobra postanu glavni element internet trgovine, dodaje se u saopštenju.

"Sa velikim zadovoljstvom proširujemo svoj Program zaštite kupaca na nematerijalna dobra i tako digitalnim kupcima olakšavamo kupovinu", kazao je generalni direktor servisa PayPal za centralnu i istočnu Evropu Damijen Perilat, a navodi se u saopštenju.

"Sigurni smo da će i prodavci osetiti prednosti ove proširene zaštite zbog dodatnog poverenja kupaca pri kupovini digitalnih dobara i usluga", rekao je on.

Od 1. jula jedina roba i usluge koje nisu pokrivene su nekretnine, firme, vozila, roba pravljena po narudžbini, industrijske mašine, gotovinski ekvivalenti i roba zabranjena na osnovu politike dozvoljenog korišćenja servisa PayPal, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina na internetu paypal zaštita korisnika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana