Tekst objavljen: 22.05.2015 9:47        


Američka Kancelarija za zaštitu finansijskih klijenata (CFPB) kaznila je kompaniju PayPal sa 25 miliona dolara zbog neovlašćenog upisivanja korisnika tog sistema elektronskog plaćanja na kreditnu uslugu PayPal kredit, a da ih o tome nije obavestila.

PayPal kažnjen sa 25 mil dolara

Kako prenosi portal Biznis Insajder, 15 miliona dolara je namenjeno obeštećenju PayPal-ovih korisnika koji su "greškom" stavljeni na listu klijenata za program odloženog plaćanja PayPal kredit, a drugih 10 miliona dolara je kazna.

CFPB je saopštio da ima mnogo potrošača koji su pokušali da se prijave za običan PayPal račun ili da obave onlajn kupovinu, a upisani su kao korisnici za uslugu odloženog plaćanja bez njihovog znanja.

Kompanija takođe nije pravilno knjižila plaćanja, i neefikasno je posredovala u sporovima koje su njeni korisnici imali sa trgovcima ili kompanijama zbog (ne)izmirivanja računa, navela je CFPB u saopštenju.

Kancelarija tvrdi da je oštećeno na desetine hiljada klijenata.
PayPal kredit je servis koji omogućava odloženo plaćanje računa u periodu od nekoliko meseci, ali se za tu uslugu plaća kamata na mesečnom nivou.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PayPal odloženo plaćanje PayPal korisnici PayPal kažnjen

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana