Tekst objavljen: 09.12.2013 15:45        


Početak sedmice na Beogradskoj berzi doneo je promet veći od prosečnog kao i blagi pad oba indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 i širi pokazatelj stanja na tržištu Belexline oslabili su za po 0,07 odsto. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je nešto preko 50 miliona dinara.

Pad indeksa, više od pola prometa nosila AIK banka

Najprometnije akcije bile su obične akcije AIK banke (AIKB) koje su u samom finišu trgovanja u jednoj transakciji registrovale promet od gotovo svih 30,08 miliona dinara koliko je iznosio ukupan promet, po ceni od 1.500 dinara koja predstavlja korekciju od 0,13 odsto.

Prioritetne akcije niške banke (AIKBPB) nisu menjale ranije dostignutu cenu od 855 dinara ujedno zabeleživši promet od 0,85 miliona dinara. Obične akcije Komercijalne banke (KMBN) imale su promet od 0,91 miliona dinara koji je ostvaren po prosečnoj ceni od 1.257 dinara, za 0,56 odsto višoj u odnosu na prošli petak.

Nakon solidnog rasta cene akcija Naftne Industrije Srbije (NIIS) poslednjeg dana prethodne nedelje, danas su vlasnički finansijski instrumenti najvećeg regionalnog proizvođača i prerađivača nafte i gasa zabeležili korekciju od 0,54 odsto na 913 dinara uz promet od 4,9 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza akcije indeksi aik banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana