Tekst objavljen: 02.08.2020 17:00        


Indeksi na Volstritu, industrijski Dau Džons i S&P 500, zaključili su prošle noći trgovanje u padu pošto su se investitori bavili analizom pokazatelja koji su u drugom kvartalu uzrokovali najveći ekonomski pad SAD-a ikada

Pad indeksa na Vol stritu zbog sunovrata ekonomije u SAD

Pad indeksa je, kako navodi CNBC, ipak ostao pod kontrolom, pošto su akcije velikih tehnoloških kompanija ojačale uoči objavljivanja izveštaja o poslovanju.

Prema juče objavljenim podacima američke vlade, bruto domaći proizvod SAD pao je za rekordnih 32,9 odsto u drugom kvartalu. Ovaj pad ipak nije toliko veliki koliko se strahovalo, budući da su ekonomisti u anketi kompanije Dau Džons predviđali da će iznositi 34,7 procenata.

Na pad raspoloženja investitora takođe su uticale informacije o broju podnetih zahteva u SAD za dobijanje naknade za nezaposlenost tokom prošle nedelje i o predlogu predsednika Donalda Trampa da se odlože predsednički izbori zakazani za 3. novembar, što su odbacili i demokrate i republikanci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Američko Ministarstvo rada je objavilo u četvrtak da je prošle nedelje 1,43 miliona Amerikanaca podnelo zahteve za državnom pomoći zbog nezaposlenosti, što se poklopilo sa očekivanjima analitičara.

U međuvremenu, demokrate i republikanci postigli su mali napredak u pravcu usvajanja novog paketa olakšica za ublažavanje posledica korona virusa, što je ohrabrujući signal imajući u vidu da raniji program isplate nedeljnih naknada nezaposlenima u iznosu od 600 dolara ističe danas.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze wall street vol strit SAD pad indeksa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana