Tekst objavljen: 29.09.2017 16:06        


Proglašenjem tri najbolje preduzetničke ideje danas je počeo sa radom Startap centar Ekonomskog fakulteta, koji za cilj ima da pomogne i podrži razvoj studentskih preduzetničkih projekata i njihovu realizaciju na tržištu.

Otvoren prvi Startap centar na Beogradskom univerzitetu

Kaciga za skijanje sa integrisanim sistemom za komunikaciju na velikim visinama, aplikacija za bicikliste koja omogućava pregled uređenih ruta, znamenitosti kroz rešavanje zanimljivih izazova i B2B transport baziran na blockchain sistemu su ideje koje će se razvijati u ovom jedinstvenom centru u naredna tri meseca.

Uz mentorski program iskusnih menaždera iz MVP Workshopa i profesora fakulteta, uz podršku u vođenju i realizaciji projakata, uz redovne obuke, radionice, predavanja u specijalno opremljenom prostoru, najbolje ideje dobiće priliku da se zaista dokažu na tržištu. Startap centar Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu otvorili su dekan fakulteta Branislav Boričić, direktor MVP Workshopa, Ivan Bjelajac i direktor kancelarije za IT i elektronsku upravu, Mihailo Jovanović.

„Želimo da Ekonomski fakultet postane mesto gde studentske preduzetničke ideje dobijaju život. Uz podršku uspešnih kolega iz startap sektora naše privrede koji beleži neverovatan rast, pružamo studentima priliku koja ne postoji negde drugde na beogradskom univerzitetu. Ovo je samo prvi ciklus, pa pozivamo studente da se odvaže i prijave svoju ideju i tako svoju karijeru započnu još na fakultetu“ - rekao je prodekan Ekonomkog fakulteta za saradnju sa privredom, Dr Dragan Lončar.

„Iznenađeni smo raznolikošću i kreativnošću projekata koji su prijavljeni. Prvi ciklus sa odabrane tri ideje počinje u oktobru i traje tri meseca, nakon čega će se ponovo birati tri ideje koji će imati priliku da uz pomoć iskusnih mentora i najbolje uslove za rad svoju preduzetničku zamisao predstave na tržištu. Ekipa mentora iz MVP workshopa i startap zajednice će im pružiti iskustveno znanje i konkretnu pomoć u rešavanju problema sa kojima se sreću svi startapi“, rekao je direktor MVP workshopa, Ivan Bjelajac.

Ono što je posebno zanimljivo je da pored studenata Ekonomskog fakulteta u preduzetničkim timovima koji prijavljuju svoje ideje za rad u Startap centru mogu da učestvuju i studenti sa drugih fakulteta beogradskog univerziteta, pa su se ovom konkursu odazvali i studenti Elektro-tehničkog, Filozofskog, Fakulteta političkih nauka i drugih fakulteta.

Studenti Ekonomskog fakulteta će na ovaj način kontinuirano imati priliku da svoj biznis započnu još za vreme studiranja, a prijavljivanje za novi tromesečni ciklus u Startap centru kreće uskoro.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
MVP workshopa startup centar beogradski univerzitet

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana