Tekst objavljen: 09.06.2019 17:00        


U fabrički krug „Srpske fabrike stakla“ u Paraćinu u petak je ušlo 80 otpuštenih radnika te firme koji mesecima traže da ih poslovodstvo vrati na posao, zbog odbačenog stečaja firme.

Otpušteni radnici Staklare ušli u preduzeće, tražli da se vrate na posao

Sredinom aprila su radnici štrajkovali glađu ispred fabričkog kruga.„Mi smo u šest sati upali u fabriku, odnosno došli smo na posao.

Po rešenju Apelacionog privrednog suda iz Beograda, iz januara ove godine, vraćeni smo na posao, ali poslovodsvo Staklare i dalje ne želi da nas pozove na posao.

Dužni su, jer ne postoje pravne posledice, nema razloga da ne radimo, stečaj je odbačen“, rekla je za N1 Vesna Simić, predstavnica otpuštenih staklara.

Ona je dodala da su radnici ušli u krug fabrike, da ih niko nije sprečavao, ni policija koja pazi da ne bude incidenata.

„Kada sam u telefonskom razgovoru direktoru zatražila rešenja o radu za nas otpuštene, on mi je spustio slušalicu“, rekla je Vesna Simić.Otpušteni radnici Staklare očekuju da ih u toku dana primi generalni direktor fabrike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Tvrdili su da neće izaći iz preduzeća sve dok ne dobiju ugovore o radu na potpisivanje.

Vesna Simić dodaje da se njene kolege ne kreću po fabrici i da ne žele da ometaju proizvodnju.

„Radno vreme je odavno počelo, a u direkciju Staklare, u vilu, došle su samo kafe-kuvarice. Nijedan direktor, nijedna sekretarica. Nećemo otići iz Staklare sve dok se ovo ne završi“, rekla je ona.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao zaposleni Srbija paraćin radnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana