Tekst objavljen: 07.08.2017 9:04        


Mađarska banka postaje sedma po veličini. Cena transakcije je 125 miliona evra. OTP banka je kupila 100 odsto akcijskog kapitala Vojvođanske banke i NBG lizinga za 125 miliona evra. Ovim preuzimanjem, OTP će postati sedma po veličini banka u Srbiji.

OTP kupila Vojvođansku banku

Nacionalna banka Grčke potpisala je sporazum sa OTP bankom Srbija o prodaji 100 odsto vlasništva nad Vojvođanskom bankom. Ova transakcija obuhvata i druge poslove Nacionalne banke Grčke u Srbiji.

Kao rezultat preuzimanja, OTP banka Srbija će postati sedma najveća banka u zemlji, pošto će se tržišno učešće povećati na 5,7 odsto - saopšteno je juče iz OTP banke.

Pripajanje Vojvođanske banke očekuje se do kraja godine.- Poslednjih godina OTP banka Srbija ostvaruje kontinuirani rast, a naša su očekivanja da će se ovaj pozitivan trend nastaviti ovim preuzimanjem - rekao je Laslo Volf, predsednik UO OTP banke Srbija.

Ukupna imovina Vojvođanske banke na kraju 2016. godine iznosila je 1,17 milijardi evra, uz ukupno stanje kredita od 810 miliona evra.

U protekle dve godine, banka je ostvarila prinos na sopstveni kapital od 1,9 odsto i 2,3 odsto. Vojvođanska banka trenutno ima 1.405 zaposlenih, posluje preko mreže od 105 filijala i raspolaže sa 138 bankomata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
OTP banka vojvođanska banka preuzimanje banaka prodaja banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana