Tekst objavljen: 21.02.2015 2:05        


BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Nadležne veterinarske inspecije Uprave za veterinu otkrile su dve ilegalne klanice u selima Hisardžik i Seljašnica kod Prijepolja i u toj akciji zaplenile tri tone i 400 kilograma mesa i mesnih proizvoda. Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković je tim povodom u izjavi za Tanjug rekla da su ilegalne klanice otkrivene u ospežnoj akciji nadležne inspekcij

Otkrivene dve nelegalne klanice kod Prijepolja

BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Nadležne veterinarske inspecije Uprave za veterinu otkrile su dve ilegalne klanice u selima Hisardžik i Seljašnica kod Prijepolja i u toj akciji zaplenile tri tone i 400 kilograma mesa i mesnih proizvoda.
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković je tim povodom u izjavi za Tanjug rekla da su ilegalne klanice otkrivene u ospežnoj akciji nadležne inspekcije, te pozvala gradjane da prijave nelegalnu trgovinu bilo kojih prehrambenih proizvoda.
Nadležne inspekcije će u tom slučaju reagovati u najkraćem mogućem vremenu, rekla je ona.
Kontrola u pet prijepoljskih sela obavljena je uz pomoć Odeljenja za privredni kriminal MUP-a Srbije i tom prilikom na jednoj lokaciji zaplenjeno je tri tone mesa i proizvoda od mesa, dok je u drugoj ilegalnoj klanici zaplenjeno oko 400 kilograma proizvoda.
"Vlasnici su imali nameru, da to stave u javni promet, što je apsolutno zabranjeno zakonom i još jednom bih istakla značaj saradnje svih institucija u borbi protiv ilegalnog tržišta hrane, koja je velika pretnja za opštu zdravstvenu bezbednost", kazala je ona.
Ministarka je rekla da inspektori Uprave za veterinu zbog malog broja ljudi, rade i po 12 sati dnevno.
Ona je zahvalila radnicima te uprave istakavši da oni osim napora koji čine, često su izloženi i vrlo neprijatnim situacijama na terenu.
Sa sličnim akcijama nastaviće se i dalje uz saradnju sa drugim institucijama sistema, koje mogu da pomognu, dodala je ministarka.
"Zdravstvena bezbednost gradjana mora biti prioritet i na prvom mestu. Naši inspektori su na terenu, ali naravno važna nam je i podrška gradjana", kazala je ona.
Ministarka je ukazala da gradjani takodje mogu da pomognu da se posao otkrivanja nelegalnih klanica i nedozvoljenog prometa proizvoda obavi na najbolji mogući način.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana