Tekst objavljen: 06.03.2020 13:55        


Alitalija je otkazala sve letove na liniji između Rima i Beograda naredne nedelje, od 9. do 15. marta

Otkazani letovi "Alitalije" ka Beogradu

Letovi su otkazani zbog epidemije koronavirusa covid-19 na Severu Italije, što je uzrokovalo drastičan pad tražnje za putovanjama u ovaj region, ali i celu Italiju.

Sve avio-kompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su letovi ka najugroženijim područjima.

Kako nam je potvrđeno u ovoj kompaniji, otkazano je više letova ka mnogim destinacijama, a među njima i ka Beogradu. Ovo je već drugi talas otkazivanja letova. Prvi je bio 28. februara kada je kompanija izašla sa saopštenjem i rekla da su ostali gotovo bez putnika na domaćim linijima.

Popunjenost putničke kabine je pala na ispod 30 posto, što zahteva drastično smanjenje kapaciteta, kako bi se smanjili gubici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Alitalija se inače bori da preživi od kada je u maju 2017. u ovu kompaniju uveden stečajni postupak sa ciljem da se restrukturira i da se pronađe investitor.

Rok za investitora ističe u naredne dve nedelje, a kompanija, koja je tek počela da poboljšava svoje poslovanje sada se suočava sa ogromnim problemom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otkazani letovi Beograd alitalia beograd rim grad rim

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana