Zvanični kurs Evra za dan 26.10.20. :: 117.5929 rsd
Tekst objavljen: 11.04.2020 9:00        


Na osnovu podataka koje je Narodna banka Srbije (NBS) prikupila od pružalaca platnih usluga, od 11 banaka koje pružaju uslugu prihvatanja platnih kartica na prodajnim mestima osam je ukinulo fiksne i druge naknade za korišćenje POS terminala

Osam banaka ukinulo naknadu za plaćanje na POS terminalima

U pitanju su naknade koje se naplaćuju u slučaju da trgovac ne ostvari ugovoreni promet preko POS terminala, naknada za korišćenje GPRS terminala i slično, ali ne i na naknade koje banke naplaćuju trgovcu po pojedinačnoj realizovanoj transakciji plaćanja koja je izvršena na tom POS uređaju, navodi se u saopštenju NBS.

Kako se ističe, na taj način su banke u uslovima vanrednih okolnosti učinile dodatni napor kako bi trgovcima, a naročito manjim, olakšale prevazilaženje posledica pandemije korona virusa.

Istovremeno, time je omogućeno da trgovci zadrže najveći broj POS terminala na prodajnim mestima i obezbede kupcima bezgotovinsko plaćanje platnim karticama, što se u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji preporučuje.

Za vreme vanrednog stanja naknade su ukinuli banka Poštanska štedionica, Banka Inteza, Komercijalna banka, Vojvođanska banka, Kredi Agrikol banke, Prokredit banka, OTP banka i Unikredit banka, navodi se u saopštenju NBS.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Narodna banka Srbije pos terminal banke ukinuta naknada plaćanje na pos terminalu banke ukinule naknadu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana