Tekst objavljen: 21.03.2016 11:00        


U nadzorima koje je Inspektorat za rad 18. marta sproveo u igraonicama, objektima u kojima se organizuju proslave rođendana i vrtićima u Beogradu, otkriveno je da je od 97 zatečenih radnika njih pet radilo "na crno", odnosno nije imalo ugovore o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno socijalno osiguranje.

Opet radnici na crno u igraonicama i vrtićima

Nadzorima je obuhvaćeno 38 poslodavaca, a ove vanredne kontrole inspekcija je vršila i u prvoj i u drugoj smeni, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na osnovu utvrđenih činjenica, inspektori su doneli doneli tri rešenja sa nalozima za otklanjanje nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i četiri naloga na zapisnik u oblasti radnih odnosa.

Većina izvršenih nadzora je još uvek u toku i biće okončani kada inspektorima bude dostavljena potrebna dokumentacija, i pošto izjavu da odgovorno lice kod poslodavca koje nije bilo prisutno tokom vršenja nadzora.

U nadzorima koji su u igraonicama, rođendaonicama i vrtićima u Beogradu izvršeni početkom februara ove godine zatečen je veći broj radnika "na crno" i tada je utvrđeno da je od ukupnog broja zatečenih na radu čak 12 odsto njih bilo neprijavljeno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vrtići radnici rad na crno inspektori inspektori za rad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana