Tekst objavljen: 20.06.2020 13:00        


Uprava carina održala je je onlajn dijalog sa privrednicima sa ciljem uspostavljanja kontinuiranog dijaloga privrede i zvaničnih institucija

Online dijalog privrednika i uprave carina

Zajednički utisak svih učesnika je da konkretan i konstruktivan dijalog privrede i institucija doprinosi uspešnijem poslovanju domaćih i međunarodnih kompanija u Srbiji.

- Stvaranje boljeg poslovnog okruženja i partnerski odnos sa poslovnom zajednicom svakako je jedan od strateških ciljeva Uprave carina - istaknuto je iz ove institucije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Video konferencija "Dijalog sa Upravom carina" obuhvatila je širok spektar tema važnih za poslovanje kompanija, a privrednici su se najviše interesovali za automatizaciju i digitalizaciju carinskih postupaka AIS, AES, AEO, carinska pojednostavljenja i olakšice, izmene propisa u tranzitnom postupku i dokazivanje preferencijalnog porekla robe.

Ovo je bio prvi od četiri planirana događaja sa srpskim institucijama od značaja za privrednike u okviru zajedničke inicijative Komore italijansko-srpskih privrednika, Francusko-srpske privredne komore, Nemačko-srpske privredne komore i Japanske Poslovne Alijanse.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
online dijalog privreda privrednici uprava carina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana