Tekst objavljen: 16.05.2014 13:29        


Telekomunikacije zauzimaju četvrtinu tržišta digitalnog oglašavanja u Srbiji, pokazuje najnovije istraživanje Gemiusa, najveće evropske kompanije za online istraživanja i konsalting kojim su ispitivane aktivnost oglašivača u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Onlajn marketingom u Srbiji dominiraju telekomunikacije

Naša zemlja je specifična, kako po najvećoj zastupljenosti telekomunikacija, tako i po visini učešća jedne industrije, pošto u ostalim zemljama nijedan sektor ne kontroliše toliki procenat oglasnog prostora.

S druge strane, značajan zaostatak zabeležen je kod pojedinih industrija. U Srbiji poslednje mestu zauzimaju preduzeća koja nude robu za domaćinstvo, i to samo jedan procenat. I ovde je primetna specifičnost Srbije u odnosu na ostale zemlje u kojima je vršeno ispitivanje, pošto u njima ne postoji tolika disproporcija između najviše i najmanje zastupljenih.
- Obim internet oglašavanja u Srbiji je u ovom trenutku znatno niži nego što bi bilo adekvatno ako se ima u vidu značaj i uticaj interneta kod nas. Mnogi oglašivači, uključujući i velike kompanije iz raznih industrija, još uvek poprilično stidljivo ulaze u onlajn oglašavanje, koje za njih predstavlja novo i nedovoljno poznato polje aktivnosti. Zato telekomunikacijr, kao jedna od najagilnijih industrija, zauzima tako veliki udeo u internet oglašavanju u našoj zemlji - kaže za Danas direktor ispostave Gemiusa za Srbiju Milan Kovačević.

Sa druge strane, telekomunikacione kompanije, koje zbog same prirode svog posla spadaju među najinovativnije privredne subjekte, nemaju taj problem. Većina ih je na vreme shvatila benefite korišćenja obimnog oglašavanja na internetu i veoma pažljivo prate efekte koje im kampanje na ovom mediju donose.

Činjenica da od samog početka korišćenja online oglašavanja, komunikacija sa klijentima preko interneta ostaje važan deo njihove marketinške strategije, najbolje govori da je u pitanju pametno uložen novac.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
onlajn marketing onlajn oglašavanje onlajn internet trgovina internet

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana