Tekst objavljen: 16.10.2013 11:00        


Oko 60 odsto korisnika interneta u Evropskoj uniji uzrasta od 16 od 74 godini obavlja onlajn kupovine, objavila je agencija za statistiku EU - Evrostat.

Oko 60 odsto korisnika interneta u EU kupuje onlajn

Kupovina preko interneta najpopularnija je među žiteljima Velike Britanije (82 odsto korisnika globalne mreže), Danske i Švedske (po 79 odsto), Nemačke (77), Luksemburga (73) i Finske (72 odsto).

Najmanji procenat korisnika interneta koji kupuju onlajn je u Rumuniji (11 odsto), Bugarskoj (17), i Estoniji i Italiji (po 29 odsto).

Istraživanje je pokazalo da stanovnici EU putem interneta najradije kupuju odeću, sportsku opremu, knjige, časopise, elektronski edukativni materijal, kao i da rezervišu za turistička putovanja.

Broj žitelja Evropske unije koji su aktivni korisnici interneta iznosi 75 odsto radno aktivnog stanovništva.

U Rusiji, prema najnovijim podacima Fonda javnog mnjenja, 66,1 miliona ljudi starijih od 18 godina koristi internet najmanje jednom mesečno. To predstavlja oko 57 odsto ukupnog punoletnog stanovništva zemlje. U septembru je oko 18 odsto korisnika interneta preko globalne mreže obavljalo kupovine i naručivalo robu i usluge u onlajn prodavnicama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija EU potrošači kupovina internet trgovina online trgovina internet kupovina online kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana