Tekst objavljen: 30.05.2014 14:48        


Poreska uprava Srbije (PURS) primila je bezmalo 18.000 poreskih prijava građana koji su u 2013. godini mesečno zaradjivali više od tri prosečne plate.

Oko 18.000 ljudi zarađuje više od tri prosečne plate

Kako se navodi na sajtu PURS-a, do zakonskog roka, odnosno 15. maja, ukupno su stigle 17.972 poreske prijave građana koji su, ukupno, u toj godini zaradili više od 2,19 miliona dinara.

Prema raspoloživim podacima poreznika, godišnji porez na dohodak najviše su prijavljivali Beograđani, a čak 70 odsto od ukupnog broja prijava je sa teritorije prestonice. - Najviše prijava je podneto na teritoriji koju obuhvata Regionalno odeljenje Beograd i to 12.455 prijave - precizirano je na sajtu PURS.

Objavljen broj građana koji su u obavezi da prijave i plate godišnji porez na dohodak nije konačan, navode poreznici, jer nedostaju podaci sa poplavljenih područja. - U narednom periodu, po obradi i konačnom unosu podataka, uradiće se analiza, koja će obezbediti podatke o strukturi zanimanja građana i iznosima poreskog zaduženja - najavili su iz Poreske uprave.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija zarade plate

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana