Tekst objavljen: 30.03.2015 12:41        


Predstavnici skuštinskog Odbora za finansije prihvatili su danas vladin Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hipoteci koji bi trebalo da omogući bolji položaj kreditora i veću zaštitu dužnika, odnosno vlasnika hipotekarne nepokretnosti.

Odbor za finansije usvojio izmene Zakona o hipoteci

Prema rečima višeg savetnika u Ministarstvu finansija Dejana Hadžića, te zakonske izmene predstavljaju deo paketa kojim se unapređuju i definišu uslovi poslovanja u Srbiji.

On je na sednici Odbora rekao da bi izmene Zakona o hipoteci trebalo da ubrzaju finansijske privredne aktivnosti, naročito izgradnju i ulaganja u privredi.

Hadžić je ulazao i da se tim rešenjima pokušava da se otklone sve ostale manjkavosti i nedoslednosti koje su se pokazale u praksi i koje su obesmislile prethodni zakon iz 2005. godine.

Nove izmene Zakona o hipoteci usklađene su i sa izmenama Zakona o javnom beležništvu, rekao je Hadžić i ukazao da su predstavnici MMF pozdravili te izmene.

On je naglasio da postoji plan da se napravi neki budući pravni okvir koji se tiče nepokretnosti i taj paket trebalo bi da se odnosi i na pitanja u vezi sa procenitelima kao i teško naplativim kreditima banaka.

Član Odbora iz Demokratske stranke Ivan Jovanović predložio je da to skupštinsko telo uputi dopis Ministarstvu finansija u kojem će zatražiti da na sednice odbora ubuduće šalju finkcionere u rangu najmanje državnih sekretara, kada ministar nije u mogućnosti da dođe.

Predsednik Odbora za finansije Veroljub Arsić je prihvatio ovaj predlog.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke hipoteka izmene i dopune zakona izemene zakona izmene zakona o hipoteci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana