Tekst objavljen: 21.02.2015 2:10        


SAN FRANCISKO, 6. februara (Tanjug) - Američki Verajzon komunikejšns će prodati regionalnom operateru FC (Frontier Communications) svoju mrežu fiksne telefonije u tri američke države, u Kaliforniji, Floridi i Teksasu, za 10,54 milijarde dolara (9,18 milijardi evra) u gotovini. Transakcija bi trebalo da bude završena u prvom polugodju 2016. godine, pošto je prethodno potrebno da dobije "zeleno svetlo" vlasti za kontrolu konkur

Odaje svoju fiksnu mrežu u tri američke države

SAN FRANCISKO, 6. februara (Tanjug) - Američki Verajzon komunikejšns će prodati regionalnom operateru FC (Frontier Communications) svoju mrežu fiksne telefonije u tri američke države, u Kaliforniji, Floridi i Teksasu, za 10,54 milijarde dolara (9,18 milijardi evra) u gotovini.
Transakcija bi trebalo da bude završena u prvom polugodju 2016. godine, pošto je prethodno potrebno da dobije "zeleno svetlo" vlasti za kontrolu konkurencije, objavio je FC.
Istovremeno, američki telekomunikacioni operater Tauer je kupio od Verajzona ekskluzivna prava na korišćenje 11.324 relejnih antena za mobilnu telefoniju, a dodatnih 165 "releja" će prodati američkoj telekomunikacionoj kompaniji "Amerikan tauer", za 5,06 milijardi dolara.
Verajzon je objavio da mu gotovina od ove prodaje omogućava da finansira ubrzan program otkupa svojih akcija u visini od pet milijardi dolara, koji započinje u drugom kvartalu ove godine, preneo je Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana