Zvanični kurs Evra za dan 12.05.21. :: 117.5783 rsd
Tekst objavljen: 20.12.2019 10:00        


Ruski avio-prevoznik Nordvind Erlajns dobio je odobrenje od vlasti, odnosno od Rosavijacije, da sledeće godine obavlja prevoz putnika između Moskve i Beograda

Od sledeće godine još jedan ruski avio-prevoznik vozi za Beograd

Kompanija je tražila odobrenje za let na ovoj relaciji tri puta nedeljno, od aerodroma Šeremetjevo do Beograda. Ovim će Nordvind postati treći ruski avio-prevoznik koji leti do Beograda, nakon kompanija Aeroflot i Red Vings Erlajns.

Trenutno, i Aeroflot i Er Srbija poleću sa aerodroma Šeremetjevo, dok Red Vings Erlajns obavlja letove sa aerodroma Domodedovo.

Aeroflot obavlja tri leta dnevno, između Moskve i Beograda, dok Red Vings Erlajns na istoj ruti leti tri puta nedeljno.

Er Srbija, sa druge strane, svakoga dana leti za Moskvu, tri puta nedeljno za Krasnodar i dva puta nedeljno za Sankt Petersburg, mada će taj let biti obavljan samo od 28. decembra ove, do 11. januara sledeće godine. Aeroflot i Er Srbija su nedavno proširile partnerstvo, nudeći Omsk i Volgograd kao potencijalne destinacije za let.

U narednih nekoliko nedelja, očekuje se da će Er Srbija da objavi novu non-stop uslugu do Rostova, koja će na snagu stupiti od sledeće letnje sezone. Ove zime, letovi između Srbije i Rusije obavljaju se 34 puta nedeljno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Rusija ovim potezom ostaje jedno od najvećih "tržišta" beogradskog aerodroma. S obzirom na to da između Rusije i Srbije postoji dogovor o bezviznom režimu, nije čudo što je 55.763 ruskih turista posetilo našu zemlju u periodu od januara do oktobra ove godine.

Ranije je još jedan ruski avio-prevoznik, ajFlaj Erlajns, dobio prava na prevoz putnika od Sočija do Beograda. Međutim, njihovi letovi još uvek se ne obavljaju. Er Srbija je tražila dozvole od Rosavijacije da iz Beograda leti do Krasnodara još 2017, ali su etovi na toj ruti počeli tek ove godine.

Flota Nordvind erlajnsa sastoji se od 32 aviona Boing i Erbas. Obavlja preko 500 letova nedeljno, ka više od 80 gradova u Evropi, Aziji, Africi i Centralnoj Americi. Prethodne godine, ova kompanija je prevezla više od 4.9 miliona putnika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nordvind erlajns rusija Beograd letovi aerodrom nikola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana