Tekst objavljen: 01.10.2015 15:35        


U Srbiji će u buduće transfer novca pored banaka i pošta biti moguće obaviti i u menjačnicama preko kompanije Tenfore koja je registrovana kao ovlašćeni zastupnik WesternUniona nakon što je na snagu stupio Zakon o platnim uslugama.

Od sada transfer novca i u menjačnicama

"Dozvole Narodne Banke Srbije omogućiće novim platnim institucijama poput Tenfore-a da mrežu svojih zastupnika prošire i na menjačnice, maloprodajne objekte, kompanije mobilne telefonije, a time i brži i lakši prijem i slanje novca za klijente po celom svetu", saopštila je kompanija Tenfore.

Direktor kompanije Mario Miljus izjavio je da se Srbija na ovaj način uhvatila u korak sa Evropom, jer sve sto je NBS tražila od ove kompanije za dobijanje licence Platne institucije, u velikoj meri se poklapa sa uslovima za dobijanje slicne dozvole u EU.

"U Americi, EU već duži niz godina, pored banaka i pošte, uslugu brzog transfera novca mogu da obavljaju i menjačnice i drugi maloprodajni objekti. Od danas to je moguće i u Srbiji, i Tenfore je potpuno spreman da ovu vrstu usluge ponudi svim maloprodajnim objektima koji su za to zainteresovani, objasnjava Miljus, direktor kompanije koja je ovu dozvolu dobila već prvog dana stupanja na snagu novog Zakona o platnim uslugama.

Osim u Pošti Srbije i jos 22 banke u regionu, kompanija Tenfore planira da svoju mrežu zastupnika proširi na više menjačnica i drugih maloprodajnih objekata u Srbiji.

"Do kraja 2015. godine, tokom promotivnog perioda, svaka menjačnica može uvesti Western Union bez dodatnog ulaganja i depozita, o potpunom trošku kompanije Tenfore", istaknuto je u saopštenju.

"Za sve nove zastupnike potpuno besplatno uvodimo Western Union što im pored dodatnog prihoda između ostalog obezbeđuje i potpuno automatizovanu obradu transfera novca, besplatan softver i obuku zaposlenih, kao i nove klijente", objasnjava Mario Miljus.

Kompanija Tenfore jedan je od vodećih Master agenata Western Uniona ne samo u Srbiji već i u regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Western Uniona transfer novca menjačnice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana