Tekst objavljen: 17.09.2024 13:55        


Narodna banka Srbije, kao operator DinaCard sistema, obaveštava građane da su omogućena beskontaktna plaćanja DinaCard platnom karticom

Od sada su moguća beskontaktna plaćanja i dina karticom


To znači da će sve novoizdate DinaCard platne kartice koje banke izdaju (i reizdaju) imati beskontaktnu funkcionalnost, koja je omogućena od 1. juna ove godine.

Izdavanju beskontaktnih DinaCard kartica prethodile su sveobuhvatne aktivnosti Narodne banke Srbije i banaka, na omogućavanju prihvatanja beskontaktnih kartica na svim POS terminalima u zemlji. U skladu sa planom i najavama, u prvoj polovini godine omogućeno je prihvatanje beskontaktnih DinaCard kartica na prihvatnoj mreži (na POS terminalima na prodajnim mestima), a zatim je obavljena sertifikacija svih banaka koje učestvuju u DinaCard sistemu za izdavanje beskontaktnih DinaCard kartica, nakon čega su banke započele sa izdavanjem beskontaktnih DinaCard kartica korisnicima.


U okviru DinaCard sistema banke sada sve vrste proizvoda izdaju sa beskontaktnom tehnologijom – DinaCard single kartice (kartice namenjene isključivo za domaću upotrebu) i DinaCard-Discover kartice, a od ranije i DinaCard-UnionPay kartice.

Pored jednostavne upotrebe i praktičnosti, beskontaktne DinaCard kartice svojim korisnicima omogućavaju plaćanje na prodajnom mestu bez unosa PIN-a za iznose manje od 6.000 dinara, dok će za transakcije sa većim iznosom biti neophodan unos PIN-a na POS terminalu, što je važan aspekt bezbednosti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dina kartica beskontaktno plaćanje Narodna banka Srbije plaćanje karticom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana