Tekst objavljen: 03.09.2019 12:10        


Od 2. septembra omogućena je dodatna elektronska usluga od značaja za pravna lica što predstavlja još jedan korak u transformaciji javne uprave u efikasniji servis građana, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED)

Od sada elektronska prijava firmarine za pravna lica

„Ove godine napravljen je iskorak kada je u pitanju rad Portala lokalnih poreskih administracija i omogućena je još jedna bitna funkcionalnost, a to je da sva pravna lica mogu elektronskim putem da podnesu prijavu za utvrđivanje komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru – firmarine“, rekao je direktor kancelarije za IT i eUpravu, Mihailo Jovanović.

Prema njegovim rečima, pravna lica od sada elektronsku prijavu firmarine za jedan ili više objekata u potpunosti mogu da završe posredstvom interneta, bez odlaska na šalter lokalne poreske uprave.

Direktorka za regulatornu reformu NALED Jelena Bojović rekla je da privreda od sada podnosi prijavu za utvrđivanje firmarine elektronski, ne mora da odlazi na šalter svake lokalne samouprave u kojoj posluje i ne mora da čeka da joj rešenje stigne u poštansko sanduče.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Potrebno je samo da se loguje na sistem lpa.gov.rs i podnese svoje podatke, a uvidom u obaveze, može i odmah da obavi elektronsko plaćanje. Umesto dva sata, sve se završava za pet minuta. Štedi se vreme i lokalnim samoupravama, koje su do sada gubile sate na prekucavanje podataka sa papira“, ocenila je Bojović.

Kancelarija za IT i eUpravu je početkom 2019. godine uspostavila Jedinstveni informacioni sistem LPA koji, zahvaljujući centralizaciji podataka, građanima i privredi omogućava kompletan uvid u svoje poreske obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
firmarina elektronska uprava porezi administracija naled

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana