Tekst objavljen: 11.11.2023 9:00        


Niški Aerodrom „Konstantin Veliki” potpisao je sa Ugandom ugovor o prijemu robe iz te afričke zemlje za Balkan i istočnu Evropu

Od sada će preko Niša stizati afrička roba za čitavu istočnu Evropu


Ugovor, potpisan tokom prethodnog vikenda, obezbeđuje izvoznicima iz Ugande više od 750 kvadratnih metara stovarišnog prostora za pošiljke, uključujući i rashladne prostorije za robu koja će se distribuirati u Srbiji i dalje ka Grčkoj, Albaniji i Bugarskoj, piše „Eksjuavijeišen”.

Određen broj srpskih kompanija je još u julu potvrdio porudžbine vanile, kafe, brašna banane, kakaoa, cveća i sušenog voća u vrednosti od 200 miliona dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Ova skladišna baza za isporuke iz Ugande omogućava nam mnogo bolji pristup tržištu Balkana čiji je BDP preko 100 milijardi dolara. To će sniziti troškove dostave jednom kada se uspostavi vazdušni most iz Entebe. Kompanije iz Ugande sada mogu ovo da iskoriste za dopremanje robe u region i izvan njega”, rekao je u Nišu Odrek Rvabvogo, predsednik Predsedničkog savetodavnog komiteta za izvoz i industrijski razvoj Ugande, prenosi Sputnjik. Očekuje se da će Srbija i Uganda sledeće godine uspostaviti redovne putničke letove, koji će pokrivati i teret.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uganda aerodrom konstantin veliki grad niš roba iz Afrike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana