Tekst objavljen: 04.03.2015 14:02        


Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će 6. marta biti poznato koliko se kompanija javilo na poziv za izbor privatizacionog savetnika za Telekom i najavio da će do juna ili jula biti poznato kako će ta kompanija biti privatizovana.

Od privatizacije Telekoma najmanje 2,5 milijarde

Sertić je novinarima na Kopaonik biznis forumu rekao da država računa na maksimalni prihod od privatizacije Telekoma i da bi država trebalo da prihoduje najmanje 2,5 milijarde evra.
"Ja se nadam da će to biti znatno više, nego što smo imali ponudu pre nekoliko godina, kada je ponuđen određeni iznos, a država odustala od toga. Država ima veći paket i tada je, čini mi se bila procena oko dve milijarde za Telekom i nadam se da ćemo sada imati najmanje 2,5 milijarde, pa naviše", istakao je Sertić.
On je podsetio da javni poziv ističe 6. marta i da sada ne može da govori o broju prijavljenih kompanija.
"Nama je važno da veoma brzo taj sledeći korak bude urađen odnosno komisija koja bude zasedala izabraće najbolje ponuđače negde do juna ili jula ove godine", naveo je Sertić.
On je kazao da je cilj države da dobije dobar predlog šta će u budućnosti biti sa Telekomom.
"Dakle, ne samo opcija kome prodati i šta je to najbolje na tržištu već ima tu mnogo elemenata, kakva poslovna orijentacija treba da bude, gde treba ulagati sredstva i u odnosu na to će se birati strateški partner", rekao je ministar privrede.
Kompanija Telekom je početkom februara raspisala javni poziv za izbor privatizacionog savetnika za prodaju ove kompanije.
Predmet javne nabavke su, kako je navedeno u pozivu, usluge menadžmentskog konsaltinga od strane savetnika, u vidu stručne pomoći u utvrđivanju predloga modela privatizacije Telekoma, u cilju razvoja u oblasti telekomunikacija u Srbiji.
Kriterijum za dodelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda.
Rok za dostavljanje ponuda je 6. mart, a istog dana nakon isteka roka za podnošenje ponuda obaviće se i javno otvaranje ponuda.
Naručilac će odluku o dodeli ugovora doneti u roku od 25 dana od dana javnog otvaranja ponuda i istu dostaviti svim ponuđačima u roku od tri dana od dana donošenja odluke, navodi se u javnom pozivu Telekoma za izbor privatizacionog savetnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telekom privatizacija ministarstvo privrede

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana