Tekst objavljen: 08.05.2020 13:55        


Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je da će osobe koje traže zaposlenje i poslodavci koji traže radnike, od ponedeljka 11. maja, moći elektronskim putem da podnesu svoje prijave i zahteve

Od ponedeljka moguća online prijava i podnošenje zahteva službi za zapošljavanje

Osobe koje traže zaposlenje moći će da elektronskim putem izvrše prvu prijavu na evidenciju, podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, podnesu zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti i završe obuku "Put do uspešnog preduzetnika", precizirano je u saopštenju.

Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem dostave prijave potrebe za zapošljavanjem, podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih i podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Svi tražioci zaposlenja, kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima, biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.

Prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
online prijava 11 maj nacionalna služba za zapošljavanje NSZ

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana