Tekst objavljen: 25.07.2017 11:09        


Kineski "Hainan erlajns" od 15. septembra leti iz Beograda. Putovanje preko Praga trebalo bi da traje oko 12 sati.

Od Beograda do Pekinga povratna karta 547 evra

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije izdao je dozvolu kineskoj avio-kompaniji "Hainan erlajns" za let iz Beograda do Pekinga. Putovanje iz srpske do kineske prestonice preko Praga i nazad koštaće 550 evra.

Prodaja karata je počela, a prvi polazak je 15. septembra. Po redu vožnje, prvi avion iz Pekinga će sleteti na Aerodrom "Nikola Tesla" u 9.20 časova, a planirano je da odleti za Peking istog dana u 11.10 časova.

LETE I DRUGI

Iz Beograda za Peking, ali sa presedanjem, leti nekoliko avio-kompanija. Kod njih povratna karta košta od 547 do 696 evra, a kao i za sve ostale destinacije, značajno varira u odnosu na termin putovanja.U agencijama za prodaju karata kažu da se do kineske prestonice najbrže stiže ukoliko se leti avio-kompanijama "Turkiš erlajns" i "Lufthansa" za 12 časova i 45 minuta, sa presedanjem u Istanbulu, odnosno u Frankfurtu. Najduže traje let austrijskog avio-prevoznika "Austrijan", čak 33 časa, jer pauza u Beču traje 22 časa.

Let do Praga će trajati sat i 35 minuta, a nastavak putovanja ka Pekingu je planiran posle skoro dva sata pauze u Pragu. Ukupno putovanje, sa pauzom u glavnom gradu Češke, bi trebalo da traje oko 12 i po sati.Avio-kompanija "Hainan erlajns" će letove obavljati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Putnici će leteti "erbasom A330-300" sa 292 sedišta, 260 u ekonomskoj i 32 u biznis klasi. Letovi će se obavljati preko Praga, a kineska kompanija je dobila dozvolu, takozvanu "Vazduhoplovnu petu slobodu", da prodaje i avio-karte samo za letove iz Beograda do Praga.

Tako će u glavnom gradu Češke u stvari biti tehnički stop za izlaz putnika, ali će putovanje do Pekinga biti bez presedanja.

U agencijama za prodaju karata kažu da do sada nisu imali mnogo upita i rezervacija, ali da tek tokom avgusta očekuju veće interesovanje za novu liniju. Za Kinu najčešće lete poslovni ljudi, a broj putnika se značajno povećava tokom velikih sajmova i ostalih privrednih manifestacija."HNA grupa" je nekoliko godina pregovarala oko uspostavljanja letova iz Kine do Hrvatske.

Srbija je, međutim, prva ukinula vize za kineske državljanje, pa je dolazak u naš glavni grad znatno jednostavniji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beograd peking Beograd direktni letovi avio karte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana