Tekst objavljen: 09.06.2017 15:56        


Ovo je treće veliko sniženje za dve godine. Cene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju, biće ponovo snižene od 1. jula, što je treće smanjenje za dve godine – najavljuje direktor Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) Vladica Tintor.

Od 1. jula manji računi za telefon!

Cena odlaznog minuta u romingu u regionu je trenutno najviše 24 centa, a dolaznog sedam. Od početka jula cene će biti snižene na 19 centi za odlazne pozive, a pet centi na dolazne.

Na te cene se dodaje i PDV od 20 odsto.Kada je i pitanju korišćenje interneta u regionu, maksimalne cene su trenutno ujednačene na 45 centi za megabajt, a od jula će biti upola niže, odnosno 20 centi po megabajtu, plus PDV.

Snižavanje prati ono što je predviđeno sporazumom između Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije, koji se sprovodi od jula 2015. godine.

Tada su utvrđene maksimalne cene koju operateri mogu da naplaćuju u regionalnom romingu.Podsećamo, pre mesec dana zemlje Evropske unije dobile su potvrdu da se njima i definitivno ukida roming od 15. jula ove godine.

Iako su se mnogi obradovali ovoj vesti i uveliko počeli da razmišljaju o uštedi tokom predstojećih letovanja, građani Srbije moraće, ipak, da sačekaju ulazak naše zemlje u Evropsku uniju.

Tek tad će na svojim telefonskim računima osetiti blagodeti odluke zemalja Unije o ukidanju rominga. A dok se to ne dogodi, moraće da se pomire sa sniženjem cena koje važe samo u regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
manja cena rominga cena rominga minut u romingu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana