Tekst objavljen: 12.02.2017 12:55        


Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je danas javne pozive za dodelu subvencija za samozapošljavanje, za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, kao i za zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva u 2017. 

NZS: Subvencije za zapošljavanje i samozapošljavanje

Iznos subvencija za samozapošljavanje koji se dodeljuje jednokratno je 180.000 dinara, 200.000 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih, a 220.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom.

Poslednji rok za podnošenje zahteva sa biznis planom za samozapošljavanje je 10. April .
Javni poziv za poslodavce za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, kako je navedeno u oglasum, otvoren je do dana utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30. novembra 2017, a visina subvencija se kreće od 150.000 do 300.000 dinara.

NSZ je raspisala i javne konkurse za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica, kao i za nezaposlene osobe sa invaliditetom i za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima u ovoj godini.

Raspisani su i javni pozivi za realizaciju programa stručne prakse, sticanja praktičnih znanja za nekvalifikovana lica, kao i sticanja praktičnih znanja za viškove zaposlenih i dugoročno nezaposlenih lica koji su na evidenciji nezaposlenih duže od 18 meseci.

NSZ je raspisala i javni konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima i javni poziv za učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavaca.

Javni poziv je raspisan i za nezaposlena lica romske nacionalnosti za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2017, i taj poziv je otvoren do 10. aprila, a subvencije su u iznosu od 180.000, 200.000 i 220.000 dinara.

Detalji svih javnih poziva mogu se naći na sajti NSZ-a www.nsz.gov.rs.

Akcionim planom zapošljavanja za 2017. godinu, koji je usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da za aktivne mere zapošljavanja ove godine bude izdvojeno 2,8 milijardi dinara, a ovim planom predvideno je i dodatnih 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zapošljavanje subvencije NZS samozapošljavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana