Tekst objavljen: 15.09.2015 10:25        


Kompanija Kaspersky Lab pretstavlja novu verziju Kaspersky Internet Security - multi-device 2016. Ovaj proizvod je specijalno projetkovan da zaštiti ono što je korisnicima najvažnije: njihovu privatnost, podatke, identitet, novac i sam uređaj.

Nova verzija Kaspersky Internet Security

Novo rešenje uključuje ažuriranu tehnologiju koja štiti korisnike bez obzira šta rade sa svojim uređajima na mreži i koju su platformu odabrali: Windows, OS X ili Android. Uveden je niz novih funkcija sa ciljem zaštite privatnog života i podataka.

Anketa iz 2015. godine o IT bezbednosnim rizicima potrošača pokazala je da se broj internet korisnika koji su zabrinuti za svoju privatnost na mreži znatno uvećao u odnosu na prošlu godinu. 67 odsto evropskih korisnika je zabrinuto da neko može pristupiti njihovim privatnim fajlovima, 60 odsto brine da na njihovim uređajima postoje programi koji sakupljaju njihove lične podatke, a 46 odsto anketiranih korisnika iz Evrope nema poverenja u svoje web kamere – kamere su poznate kao često korišćeni alat za špijuniranje korisnika. Kako bi se ovi problemi sprečili neophodna su bezbednosna rešenja koja će, na nove načine, osigurati privatnost korisnika pri korišćenju uređaja. Sa tim na umu projektovan je novi Kaspersky Internet Security –multi-device 2016 koji uključuje nove tehnologije za zaštitu privatnosti korisnika.

Društvene mreže, marketinške i agencije za analitiku često zahtevaju informacije o aktivnostima korisnika na pretraživaču, njihovoj lokaciji, istoriji pretrage itd. Preko pretraživača one pristupaju ovakvim informacijama koje kasnije mogu preprodati ili koristiti kako bi korisniku prikazali reklame određene prema kontekstu. Režim privatnog pregledanja uklanja ovakve podatke iz internet saobraćaja i korisniku prijavljuje blokirane zahteve preko posebnog plugin-a (dostupan na pretraživačima Mozilla Firefox, Internet Explorer i Google Chrome). Tehnologija kompanije Kaspersky Lab je drugačija od ostalih alata koji su integrisani u pretraživače: ovaj proizvod čini više od samog sprečavanja identifikacije korisnika preko cookie fajlova i obaveštavanja sajtova da uređaj ne želi da prenosi podatke, on garantuje da ovakve informacije neće napustiti uređaj.

Često se dešava da se, bez znanja korisnika, prilikom instaliranja besplatnog programa preuzmu i dodatne ekstenzije. Ove promene mogu uticati na podešavanja početne strane i primarnog pretraživača, a mogu dovesti i do instalacije dodatnih plugin-a, ekstenzija itd. Dalje, podešavanja mreže i sistema mogu biti izmenjena bez saglasnosti korisnika.

Svi ovi elementi potencijalno narušavaju privatnost korisnika jer određene ekstezije i dodaci mogu prikupljati informacije o korisnicima i njihovim aktivnostima na mreži i koristitiih u razne svrhe. Change Control* detektuje svaki proces koji pokuša da napravi takve promene, obaveštava korisnika i pita da li on treba da bude blokiran ili dopušten.

„Privatnost je neotuđivo pravo svake osobe, bilo u realnom ili virtuelnom svetu. Zato se mi, u kompaniji Kaspersky Lab, trudimo da uradimo sve što možemo kako bismo zaštitili ono što je našim korisnicima najvrednije – lični fajlovi i privatnost – od sajber kriminalaca i drugih radoznalih korisnika interneta. Naravno, ove mere bi bile efektivnije kada bi korisnici bezbednije koristili internet: kada bi zaštitili svoje uređaje i naloge jakim lozinkama, izbegavali preuzimanje fajlovasa nepoznatih sajtova i aktivirali redovna skeniranja svojih kompjutera u potrazi za sajber opasnostima,”
kaže Piter Aleškin (Peter Aleshkin), načelnik odeljenja za menadžment proizvoda zatržišta u razvoju pri kompaniji Kaspersky Lab.

Pored ovoga, ažurirani Privacy Cleaner alat pomaže da se izbrišu svi podaci o aktivnostima korinika Windows kompjutera, uključujući i storiju pretraživanja, spisak skorootvaranih dokumenata itd. Webcam Protection funkcija sprečava presretanje slika sa webkamere, obaveštava korisnike kada je korišćena od strane legitimnih programa i pruža opciju da se pristup kameri blokira u potpunosti.

Zbog toga što se oblast sajber opasnosti stalno menja, preporučujemo korisnicima da redovno ažuriraju svoja bezbednosna rešenja kako bi bili sigurni da im je dostupna najsavremenija zaštita. Novi Kaspersky Lab vodeći proizvod za kućnu upotrebu uključuje besplatna automatska ažuriranja kojima se može upravljati uz pomoć ličnog My Kaspersky naloga.

Kaspersky Internet Security – multi-device 2016 je već u prodaji u Srbiji. *‘Change Control’ funkcija je onemogućena prema fabričkim podešavanjima. Može se omogućiti prilikom konfiguracije proizvoda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
razvoj internet korisnika Kasperski zaštita na internetu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana