Tekst objavljen: 01.12.2017 17:30        


NLB Grupa je u prvih devet meseci meseci ove godine ostvarila profit od 184 miliona evra, što je 101% više u poređenju sa istim periodom lane, ili 92,5 miliona evra više nego u istom periodu prošle godine.

NLB banka udvostručila profit

"Ovogodišnjim izuzetno dobrim poslovnim rezultatima doprinose sve više i više, u ovom trenutku gotovo polovinom profita, najvažnija tržišta Grupe izvan Slovenije", rekao je Primož Karpe, predsednik Nadzornog odbora NLB.

On je dodao da je drugi trend koji je primećen da poslovanje sa fizičkim licima, kao i na tržištima jugoistočne Evrope, sve više doprinose konačnom rezultatu, čime banka dodatno diversifikuje rizike i unapređuje strukturu svojih portfelja.

"Profit koji je NLB Grupa generisala u prvih devet meseci već najavljuje istorijski rekordne rezultate za kraj ove godine" rekao je Karpe povodom objavljivanja rezultata NLB Grupe za treći kvartal 2017. godine.

U istom periodu, NLB Banka Beograd je zabeležila profit od 4,1 miliona evra i značajan rast u kreditiranju građana i privrede. „Nastavljamo sa trendom rasta u svim segmentima, koji traje već dve godine. Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na sve što smo postigli, posebno zahvaljujući činjenici da smo puno uradili na unapređenju proizvoda i usluga, prilagođavajući se očekivanjima klijenata i trendu digitalizacije poslovanja u finansijskom sektoru.

U realizaciju ličnih i profesionalnih planova svojih klijenata u prvih deset meseci ove godine uložili smo više od 180 miliona evra, što je oko 45 odsto više od ukupnog plasmana tokom cele prošle godine, a spremni smo da takav trend i nastavimo“, rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nlb banka profit banke zarada banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana