Tekst objavljen: 01.03.2016 15:49        


NLB Banka Beograd je podržala projekat Svetske banke i Wharton biznis škole “Ideas for Action”, koji je u Srbiji otvorila Mreža za poslovni razvoj. 

NLB Banka: Podrška projektu "Ideas for action"

Radi se o takmičenju mladih od 18 do 35 godina u razvijanju ideja za finansiranje i implementaciju ciljeva održivog razvoja UN i kreiranju rešenja za društvene probleme. Takmičenje je otvorio Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Video porukom, mladim takmičarima se obratio potpredsednik Svetske banke za strategiju i razvoj, Mahmoud Mohieldin koji je izrazio zadovoljstvo zbog masovnog učešća mladih iz Srbije u projektu, imajući u vidu da je prošlogodisnji odziv bio slab.

Branko Greganović je u ime banke i svoje lično zahvalio predstavnicima Mreže za poslovni razvoj na otvaranju ovog projekta za mlade iz Srbije i prilici da učestvuje u ovako važnom događaju.

“Ovaj projekat Svetske Banke i Wharton biznis škole je izuzetno važan jer daje podsticaj mladim ljudima da pripremaju ideje koje doprinose održivom razvoju i na taj način doprinose poboljšanju kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima žive. Kreativnost je uvek važna, naročito kada vam nedostaje novac za rešavanje određenih problema – tada su nove ideje jedino rešenje. NLB Banka je i prirodan partner ovakvim događajima jer, između ostalog, kao banka koja ne spada u one najveće, moramo da budemo kreativni i puno polažemo na dobre ideje” dodao je Greganović.

On je na takmičenju bio mentor tima sa Fakulteta političkih nauka koji se bavio problemom usklađivanja obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada. Đorđija Petkoski, profesor na Wharton biznis školi, po čijoj ideji je projekat i nastao, objasnio je studentima ideju i ciljeve projekta, uključujuću i i promociju uloge mladih na najvišim nivoima i mogućnost mladih da menjaju svoje lokalne zajednice.

Pobednici takmičenja Ideas for Action dobiće priliku da predstave pobedničku ideju na događaju MMF-a i Svetske banke na proleće ili na godišnjem sastanku u aprilu i oktobru 2016. godine u Vašingtonu, dobiju implementacionu podršku od strane projekta inkubatora u Whartonu, povežu se sa stručnjacima iz razvojnih organizacija, uključujući Svetsku banku, akademsku zajednicu i privatni sektor kako bi sproveli svoju ideju, učestvuju u platformama Wharton biznis škole pod nazivom „Globalna učionica“ i „Razmena znanja“ i postanu deo globalne zajednice mladih u promovisanju međunarodnog razvoja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Podrška projektu nlb banka mladi MMF ideje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana