Tekst objavljen: 05.04.2018 14:40        


Bitkoin je pao za oko 600 dolara od najvišeg nivoa ove nedelje od skoro 7.500 dolara. Valuta je u ozbiljnom padu u poslednje dve nedelje, i čini se da će trend opadanja ostati duže tu. Analitičari raspravljaju o tome šta bi potencijalno mogao biti glavni uzrok pada, i neki kažu regulacija.

Ništa od oporavka bitkoina, naprotiv - novi pad

Drugi diskutuju o ideji da su bitkoin i kriptovalute još uvek tehnologije u povoju, a još nisu razrađene sve njihove začkoljice. Neki kažu da je bitkoin još uvek toliko nov, da je ugrožen konstantnim objavama u medijima, pa čak i negativnim komentarima. To su stvari koje smo svi ranije čuli i nesumnjivo ćemo čuti ponovo u narednim mesecima. Međutim, većina analitičara ima zajedničko mišljenje, da je oporavak bitkoin-a bliži nego što mislimo. Uprkos velikoj volatilnosti koju smo videli tokom proteklih nekoliko nedelja i doslednih fluktuacija cena, što nedvosmisleno iritira entuzijaste, a oni koji u velikoj meri prate bitkoin još uvek kažu da je digitalna valuta sve za šta se izdaje i smataju da ima pozitivnu budućnost, piše Merkle.

Bitkoin je u sredu pao ispod 7.000 dolara što je pratilo i nekoliko glavnih digitalnih valuta. Najveća svetska kriptovaluta po tržišnoj vrednosti pala je za osam posto na čak 6,782.64 dolara, prema podacima CoinDesk-a, piše CNBC. Prekjuče na otvaranju bitkoin je iznosio 7.050 dolara, dok je njegova vrednost juče na otvaranju 7.451 dolara. Danas je njegova vrednost 7.396,8 dolara.

Ethereum i ripple, druga i treća najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, imale su u sredu oštre padove. Ethereum je pao za više od devet odsto na 375,31 dolara, dok je ripple padao za više od deset odsto na 50 centi, piše CNBC. Postojao je pristojan početak sa nivoa od 370 dolara koliko je ETH iznosio prema američkom dolaru. Vrednost je dobila zamah i uspela da prekine veliki otpor u blizini zone od 390 do 395 dolara.

Jučerašnji trend pada imao je liniju otpora od 395 dolara, a ETH je trgovao na nivou od 417,84 dolara pre nego što su se suočili sa prodavcima. Kasnije je pokrenuta korekcija pada, a vrednost je pala ispod 410 dolara. Međutim, postoji velika podrška blizu nivoa od 400 dolara. Ako cena ne uspe da ostane iznad 395 i 390 dolara podrške, može se desi ponovo da dođe na 360 dolara. S druge strane, vrednost mora da se kreće preko zone 317-320 za više dobitaka u bliskoj budućnosti, piše Newsbtc. Vrednost ethereum-a je prekjuče na otvaranju je iznosila 390,22 dolara, dok je juče bio 401,98 dolara. Danas ethereum vredi 408,50 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitcoin kriptovalute vrednost bitkoina pad vrednosti bitkoina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana