Tekst objavljen: 04.02.2019 11:42        


"Ultra first minute", sa popustima i do 30 odsto za letovanja, većina agencija zaključuje 1. februara, ali turistički radnici poručuju da će i dalje zadržati sniženja.

Niske cene aranžmana: 10 noćenja u Grčkoj sa prevozom 80€

Kod određenih destinacija za leto 2019. godine primetan je blagi porast cena u odnosu na prošlu sezonu i ocena turizmologa je da se ne radi o drastičnom poskupljenju već o povećanju od pet do maksimalnih deset odsto zbog čega je turistima iz Srbije ultra first minute odlična prilika za uštedu.

Popusti na letovanja biće smanjeni ili prepolovljeni, osim za Egipat za koji first minute tek počinje.

Boris Tot, turizmolog, kaže za "Blic" da je prethodnih meseci najaktulenija bila Grčka i da je najviše uplaćenih rezervacija bilo za već poznata letovališta u toj zemlji za predsezonu i vansezone, kraj maja, početak juna i septembar.

- Još može da se nađe kvalitetan i povoljan smeštaj sa prevozom u predsezoni i vansezoni, ali je izbor daleko manji za prve i poslednje smene. Najveći izbor ponuda je za jul i avgust. Preostalo je dosta aranažmana za Tursku, a oni koji planiraju Egipat treba da znaju da najveći popusti tek počinju – kaže Boris Tot.

Još uvek za Grčku, deset noćenja, sa prevozom, krajem maja, početkom juna i u drugoj polovini septembra može da se nađe od 80 eura, a najaktuleniji su gradovi Sarti i Parga. Za manje aktuelne gradove plaća se 70 eura, ali cena ovih aranžmana biće povećana već od 1. februara. Cena od 75 eura po osobi se smanjuje i do 15 evra ako se za isti aranžman prijave četiri osobe koje će zajedno boraviti u apartmanu. A doplata za petu osobu je 55 evra. Takođe, postoji nekoliko ponuda bez prevoza u kojima je cena po osobi svega 50 evra sa popustima koji upravo ističu.

Ekskluzivnije letovanje u junu u Grčkoj, u hotelu, sa avionskim prevozom, recimo na Rodosu, može da se nađe već od 299 evra, dok je ponuda sa doručkom 359 evra, a "ol inkluziv" 399 eura. U zavisnosti od kategorizacije smeštaja i ponude ova destinacija nudi i aranžmane od oko 900 evra kada je u pitanju luksuzna porodična soba sa pogledom na vrt, dok je pogled na more oko 1.000 evra.

Krf avionom u junu, smeštaj u aprtmanu, je od 200 evra pa na više, a u hotelima sa tri zvezdice deset noćenja, takođe sa avionskim prevozom je od 350 evra.

- Kada je Turska u pitanju od 25. maja, sedam noćenja avionom je oko 350 eura. To je ol inkluziv aranžman, plus takse po osobi. Autobusom Turska može da se nađe već od 250 eura, u pitanju je polupansion za sredinu juna. Na ovu cenu ide još sedam odsto popusta za uplatu u celosti. Od 1. februara ovih sedam odsto ili pet odsto popusta za rezervaciju ističu. Očekujemo da i dalje bude popusta za ovo putovanje, ali manjih – kaže turizmolog.

Popusti za Egipat su oko sedam do 10 odsto i traju ceo februar. Ako bi neko da letuje u toj zemlji povoljno postoje ponude od 20. do 30. juna, all inclusive, deset noćenja za 330 evra plus takse.

U jeku sezone ove destinacije biće za 50 i više eura skuplje

Za istu ponudu neke agencije imaju već unapred uračunate akcije, dok ih pojedine naknadno uključuju, a najčešće je to sniženje od 10 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Boris Tot kaže da je sada aktuelna i Hrvatska, naročito Makarska. Popust za ovu destinaciju se produžava do 1. marta i iznosi pet do 10 odsto.

- Apartmani i ishrana u restoranu su oko 200 eura u predsezoni, a u sezoni oko 300 eura. Prevoz je oko 70 eura. Takođe, polupansion u Hrvatskoj sedam noći u junu je oko 250 eura, u tik sezone 350 eura, a popust važi do kraja januara – kaže Tot.

Većina aranžmana će poskupeti, ali se još mogu naći po povoljnim cenama

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje letovanje grčka turistička agencija popusti turistički aranžmani

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana