Tekst objavljen: 24.06.2015 10:30        


Akcionari Naftne industrije Srbije (NIS) dobiće dividende za 2014. godinu u iznosu od 46,85 dinara bruto po akciji, a za te namene NIS je ukupno izdvojio 7.639.380.000 dinara, saopšteno je iz te kompanije.  

NIS isplaćuje dividendu 46,85 dinara bruto po akciji

Skupština akcionara NIS-a odobrila je isplatu dividendi u iznosu od 25 odsto neto dobiti za prošlu godinu a pravo na dividendu imaju svi akcionari Društva koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na dan 13. juna 2015. godine, kada je održana VII redovna sednica Skupštine akcionara.

Na toj sednici doneta je i odluka o raspodeli dobiti NIS-a za 2014. godinu i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva i imenovani su članovi Odbora direktora Društva.

Na predlog većinskog akcionara, OAD Gaspromnjefta imenovani su: Vadim Jakovljev, zamenik predsednika Izvršnog odbora Gaspromnjefta, koji je i prvi zamenik generalnog direktora Gaspromnjefta, zatim Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, koji je i član Izvršnog odbora Gaspromnjefta i zamenik generalnog direktora za upravljanje inostranim aktivama Gaspromnjefta.

Za članove Odbora direktora Društva NIS imenovan je i Aleksandar Bobkov, savetnik generalnog direktora Gaspromnjefta, Aleksej Jankevič, član Izvršnog odbor Gaspromnjefta, a ujedno i zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije te kompanije, kao i Aleksandar Krilov, direktor Direkcije za regionalnu prodaju Gaspromnjefta, i Anatolij Černer, zamenik predsednika Izvršnog odbora Gaspromnjefta, koji je i zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet tog preduzeća.

Za članove Odbora direktora na predlog Republike Srbije su imenovani: Nikola Martinović, Goran Knežević, Danica Drašković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Stanislav Šekšnja.
Skupština akcionara je imenovala Nenada Mijailovića za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara Društva, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov.

Osim toga, Skupština akcionara NIS-a je usvojila Finansijske izveštaje za 2014. godinu, Konsolidovane finansijske izveštaje za 2014. godinu i Izveštaje o izvršenoj reviziji Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2014. godinu.

Za revizora Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2015. godinu izabran je Prajsvoterhaus Kupers (PricewaterhouseCoopers) Beograd.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
skupština akcionara akcije nisa Akcije NIS dividenda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana