Tekst objavljen: 23.05.2014 15:08        


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u razgovaru s predsednicima izvršnih odbora devet najvećih banaka pozvao bankare da koliko god mogu pomognu građanima i privredi na poplavljenim područjima dodajući da je šteta tolika, da je veoma važno da se institucije i kompanije udružuju u pomoći ugroženim područjima.

Nikolić pozvao bankare da pomognu ugroženim građanima (Medija centar Beograd)

"Apelujem na vas da uz konsultacije sa centralama, zajednički nadjete način da pored jednokratne finansijske pomoći i humanitarnih akcija pomognete obnovi privrede, infrastrukture i uništenih i oštećenih objekata", kazao je Nikolić.

On je predložio bankarima da zajednički predlože donošenje posebnog zakona i drugih propisa koji bi omogućili da što pre počne obnova u poplavljenim područjima.

"Očekujemo da za ugrožena područja banke predvide posebne kredite sa dužim grejs periodom, bez ili sa malim kamatama, jer samo u ekonomski jakoj Srbiji mogu da posluju jake i zdrave banke", rekao je Nikolić.

Generalni sekretar Udruženja banaka Veroljub Dugalić je kazao da će banke nastaviti da pomažu. "Do sada su banke izdvojile 100 miliona dinara za pomoć ugroženim područjima, a danas će na sednici Upravnog odbora Udruženja banaka biti utvrdjene dalje mere pomoći", najavio je Dugalić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tomislav nikolić banke bankari poplave klijenti banke klijent banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana