Tekst objavljen: 30.07.2016 9:59        


Neto dobit Facebook-a skočila je za u drugom kvartalu 2016. godine za 186 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na temelju snažnog rasta prihoda i njegove globalne korisničke baze, što je podiglo vrednost akcija vodeće svetske društvene mreže. 

Neto profit Facebook skočio 186 odsto u drugom kvartalu

Neto profit Facebook-a dostigao je u drugom tromesečju 2,05 milijardi dolara u poređenju sa 715 miliona dolara iz istog lanjskog kvartala, potukavši prognoze najvećeg dela analitičara, prenosi agencija Frans pres.

Uz rast baze aktivnih korisnika na 1,7 milijardi ljudi na kraju drugog kvartala, što je 15 odsto više nego godinu dana ranije, Facebook je zabeležio 59-procentno povećanje ukupnih prihoda na 6,4 milijarde dolara, uglavnom od onlajn oglašavanja.

Prihodi od oglašavanja porasli za 63 posto, na 6,24 milijarde dolara, pri čemu su najviše skočili prihodi od reklama na mobilnim uređajima, koji sada čine oko 84 odsto ukupnih prihoda od oglašavanja, dok su pre godinu dana iznosili 76 procenata.

Akcija Facebook-a vinula se za 6,3 odsto u kasnom trgovanju po završetku radnog vremena, na rekordnih 131,40 dolara, što je trostruko više u odnosu na cenu na inicijalnoj ponudi akcija (IPO) 2012. godine.

"Naša grupacija i poslovanje zabeležili su još jedan dobar kvartal. Posebno smo zadovoljni napretkom u video području, jer se krećemo prema svetu u kojemu će video biti u centru svih naših usluga", naveo je u saopštenju osnivač i generalni direktor Facebook-a, Mark Zakerberg.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
neto profit Facebook onlajn oglašavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana