Tekst objavljen: 22.07.2015 15:00        


Predstavnici nekoliko udruženja i asocijacija u sektoru turizma nisu zadovoljni raspodelom subvencija koje je resorno ministarstvo nedavno dodelilo za projekte jer smatraju da bi više sredstava trebalo usmeriti u seoski turizam.

Neophodno veće ulaganja u seoski turizam

Tu poruku uputili su sa današnje zajedničke sednice nekoliko udruženja i asocijacija u oblasti turizma.
Oni smatraju da bi ubuduće trebalo više ulagati u seoski i etno turizam, jer su istraživanja tržišta pokazala da interesovanje za taj vid turizma raste.

Razvoj seoskog turizma doprineo bi očuvanju seoske sredine i kulturne baštine, ali bi i ekonomski motivisalo lokalno stanovništvo da ostane na selu, navedeno je u zaključcima sa tog sastanka.

Razvojem seoskog turizma kroz direktnu budžetsku podršku resorno ministarstvo bi pored stimilisanja depopulacije trebalo da pruži podršku malim porodičnim gazdinstvima i doprinese kreiranju novih poslovnih šansi kao i smanjenju regionalnih razlika u razvoju sela, istakli su predstavnici udruženja i asocijacija u oblasti turizma.

Imajući u vidu činjenicu da država ne može sve sama, oni navode da su udruženja u proteklom periodu održala brojne manifestacija i radila na podizanju nivoa svesti o značaju turizma u manjim sredinama.
Predstavnici ovih udruženja naveli su i da podržavaju kampanju "Moja Srbija" koja promoviše korišćenje godišnjih odmora u zemlji, uz korišćenje vaučera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam u srbiji razvoj turizma domaći turizam seoski turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana