Tekst objavljen: 05.09.2015 15:53        


Najčešće banke spominjemo u kontekstu kredita, kreditnih kartica i dozvoljenog prekoračenja, jer nam je život bez ovih povlastica nekako nezamisliv.

Nemate stalni radni odnos? Šta vam  banke mogu ponuditi

Da bismo nesmetano koristili sve ove povlastice, moramo biti u radnom odnosu ili ako smo pripadnik starije generacije građana koje posle dugog radnog staža uživaju u penzionerskim danima. Za većinu najatraktivnijih proizvoda koje nam banke nude potreban je redovan mesečni priliv po osnovu zarade ili penzije. 

A šta je sa onim građanima koji nemaju stalni radni odnos, rade pod ugovorom na određeno vreme, ugovorom o delu, honoraru ili su studenti ili jednostavno nisu zaposleni? Osnovna usluga koju će svaka banka ponuditi čak i kategoriji nezaposlenih lica je otvaranje tekućeg dinarskog računa. Ovde se naravno nadovezuje i izdavanje neke od debitnih kartica, koja osim što služi kao identifikaciona kartica računa, služi i za raspolaganje novcem koji položimo na račun, plaćanje roba i usluga na pos terminalima, ali i podizanje novca sa bankomata banaka.

Zaposlenima pod ugovorom na određeno vreme, banka može odobriti dozvoljeni minus, dozvoliti korišćenje čekova, pa čak i izdati kreditnu karticu. Ono najtraženije, kredite, ova kategorija najčešće ne može da dobije, čak i ako je produženje ugovora o radu na određeno vreme samo formalnost. U izuzetnim slučajevima, banka može izaći u susret klijentu (u skadu sa poslovnom politikom i opštim uslovima poslovanja) i odobriti kredit na rok koji će biti usklađen sa rokom prestanka radnog odnosa ili ponuditi odobrenje kredita na osnovu garantnog depozita.

Svim ostalim građanima koji imaju povremene prilive po osnovu ugovora o delu ili honoraru ili nisu zaposleni, kao i studentima, banka može odobriti korišćenje čekova, izdavanje kreditne kartice, pa čak i korišćenje dozvoljenog minusa ali uz obavezno polaganje sigurnosnog depozita.

Odobravanje kredita, bez obzira na realne mogućnosti otplate, nisu opcija koja je dostupna. Izuzetak od ovog mogu biti studenti, kojima će neke banke odobriti studentske kredite za plaćanje školarine uz jemstvo roditelja koji su u radnom odnosu ili su penzioneri. Naravno, svim građanima koji se nalaze u nekoj od ovih kategorija dostupan je još i e-banking, korišćenje debitnih kartica za plaćanje na internetu, otvaranje deviznih računa, štednja, brokersko dilerski poslovi, menjački poslovi, kao i korišćenje sefova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

78 komentara

  1. User image
    Aleksej 07.09.2015 22:00

    Postovani,


    Ja bih Vas molio da budete malo precizniji, posto radim preko omladinske Bulevar zanima me da mi kazete preko koje banke bih ja mogao da dobijem cekove kreditnu karticu i dozvoljen minus?

    Hvala unapred

  2. User image
    Mila 08.09.2015 13:47

    Poštovani,

    Molim vas za odgovor:

    Šta se dešava u konkretnom slučaju, kad posle prestanka radnog odnosa, primanja po osnovu naknade za nezaposlene bi uplaćivala na tek.račun koje se koristi 20 godina u Intesa banci?

    Imam kreditnu karticu i platnu karticu i do sada sam elektronski plaćala račune. Da li ću moći
    da koristim račun za elektronko plaćanje ?
    Unapred zahvalna,

  3. User image
    Kamatica 08.09.2015 15:44

    Poštovani Vi možete svoj novac uplaćivati na račun koji posedujete i tako elektronski plaćati račune, banka vam neće ukinuti tu mogućnost, potrebno je da uvek imate novac na računu koji će banka povući po osnovu troška vođenja i održavanja računa.

  4. User image
    marko 06.10.2015 17:31

    Postovani

    Radim vec 4godine u firmi i stalnomi se produzava ugobor na tri meseca kako bih mogao kredit da podignem u nekoj banci
    HvalHvala u napred...

  5. User image
    Kamatica 07.10.2015 9:31

    Dragi Marko, Za odobrenje kredita potrebno je minimum godinu dana radnog staža u stalnom radnom odnosu, ako je ugovor na određeno banke vam neće odobriti kredit, jer nemaju garanciju od vašeg poslodavca da ćete ostati u firmi i posle isteka ugovora od tri meseca.
    Srdačan pozdrav

  6. User image
    tanja 21.11.2015 12:46

    Postovani



    Tri meseca sam u radnom odnosu,da li imam prava da uzmem cekove.Hvala unapred

  7. User image
    blabla 01.12.2015 14:04

    Potpune gluposti,
    mogu imati stalni radni odnos i da usled promenjenih uslova života ili kursa ne mogu plaćati radu; mogu dobiti otkaz istog dana po odobravanju kredita; mogu biti na određeno i imati duplo veću platu od proseka u Beogradu i nula % zaduženosti i ne mogu dobiti kredit jer banka nema sigurnost....šta je danas sigurnost ....smešno i potpuno bespotreban kriterijum..pogotovo kada se uzima stambeni kredit na primer....ja za pet godina mogu imati sopstveni biznis a do tada mogu biti na određeno i ne dobiti kredit...obezbeđenje je stan na koji se daje hipoteka i ako ne isplatim rate uzimaju stan..sve ostalo je mlaćenje ...

  8. User image
    yon 07.02.2016 23:07

    Ja radim na ugovoru od godinu dana to jest tako radim 4 godin i da napomenem da su mi redovne uplate bez ksnjenja dobio sam kredit bez problem prvi put kada sam podneo zahtev odbili su me ali prilikom produzenja dozvoljenog minusa u istoj banci su mi odbrili kredit na osnovu svega i meni nije najbolje jasno ali su mi odobrili kredit

  9. User image
    Marko 16.03.2016 12:13

    Postovani, zaposlen sam na odredjeno. Ugovor traje godinu dana. Da li imam pravo na gotovinski kredit sa rokom otplate od 12 meseci ako se rate poklapaju sa trajanjem ugovora? Znaci svaki mesec otplata jedne rate do isteka ugovora. Uzeo bih neki manji kredit od oko 1000 eura. Nemam opterecenja na platu.

  10. User image
    Iva 01.04.2016 9:51

    Radim u istoj školi već 4 godine i stalno dobijam ugovor na određeno vreme, ali on nema preciziran datum već piše da važi do konkursa, a konkursa, naravno, nikad i ne bude. To je prvo što banke vide i u startu me za sve odbiju, iako su primanja redovna i tačna u minut. Da li postoji mogućnost da mi neka banka da kredit od 4-5 hiljada evra samo na osnovu recimo hipoteke na dedinu kuću koja i vredi otprilike 5 hiljada evra, jer moj ugovor ne vredi ništa? Molim Vas za odgovor!

  11. User image
    aca 18.04.2016 23:15

    Postovani,
    Zanima me gde studenti bez radnog odnosa mogu podici kredit?

  12. User image
    stefan 19.04.2016 14:03

    interesuje me da li mogu da dobijem kredit za kupovinu stana.Radim honorarno i sav novac mi leze na racun banke

  13. User image
    Gordana 09.05.2016 14:21

    Bavim se hraniteljstvom vec 1o godina bez prekida. Od januara ove godine, plata mi se isplacuje preko Banka Postanske Stedionice, gde imam i otvoren tekuci racun. Zanima me da li ja mogu da podignem kredit kod te banke, posto se moj ~posao~ tretira kao ugovor o radu, sklopljen sa centrom za soc. rad, i ako mogu, sta mi je potrebno od dokumentacije i gde da je pribavim?
    Unapred hvala

  14. User image
    Kamatica 09.05.2016 15:07

    @Gordana, morate se obratiti direktno Poštanskoj Štedionici, procedura i mogućnost uzimanja kredta zavisi od poslovne politike banke.

  15. User image
    Raša 14.05.2016 12:45

    MENE SAMO ZANIMA KONKRETNO NEZAPOSLEN SAM, ALI RADIM NARAVNO I KAO TAKAV IMAM SKORO DUPLO VEĆA PRIMANJA. E SAD POTREBAN MI JE KREDIT DA ZAPOČNEM POSAO SA VOĆEM DAJEM STAN POD HIPOTEKU KOJI VREDI IZMEĐU 15 I 20 HILJADA EURA A TREBA MI KREDIT OD 5000 EURA NARAVNO AKO JE KAMATA GREJS PERIOD I PERIOD OTLATE PET ŠEST GODINA DALI TO B A N K E U SRBIJI MOGU DA POMOGNU?!

  16. User image
    Milos 18.06.2016 19:07

    Mene samo zanima dali bih mogao da dobijem neki kredit iako sam nezaposleno lice da bih zapoceo neki posao

  17. User image
    Nina 22.06.2016 19:50

    Da li mogu da dobijem kredit na osnovu alimentacije? Alimentqcija je odredjena do 18. god zivota a deca sad imaju 10 i 5.
    Hvala

  18. User image
    marko 03.07.2016 19:58

    mene zanima kako da dobijem stanbeni kredit,s obzirom da sam muzicar i bavim se muzikom pri tom nemam stalni radni odnos..interesuje me opcija koju mi banka moze ponuditi?

  19. User image
    ivan 07.07.2016 17:05

    Pozdrav, ja imam radni odnos na odredjeno vreme, svaka tri meseca mi se produzava ugovor, i imam redovna primanja, cuo sam da neke banke hoce da daju kredit, bez obzira sto nisi prijavljen ,tj, imas stalni radni odnos, da li je neko mozda u toku ili zna nesto o tome?? Svi kazu da nece da odobravaju zato sto je neko na ugovor, zato sto nam nije siguran posao. Ali moze da se desi da neko ima duplo vecu platu ko je na ugovor, od nekog ko je prijavljen za stalno, i kako znate da mozda nece izgubiti posao i onaj ko je prijavljen za stalno, to pravila nema kako ja vidim, tako da gde je tu logika??

  20. User image
    Saki 10.07.2016 7:51

    Mene zanima da mi kazete el mogu da podignem kredit u neku banku bez stalnog radnog odnosa pod ugovorom sam 7 meseci ali to su sve na 2,3 ili 4 meseca ili sko mogu preko ziranta.?

    Hvala unapred...

  21. User image
    Miki 13.07.2016 12:21

    Ja bih vas zamolio ako mozete dami odgovori te na jedno pitanje..Primac socijalno davanje ali me zanima dali bi mogao da preko socijalnog podizem neki kredit,ako bih mogli da mi odgovori te,,Unapred Hvala?

  22. User image
    Miki 13.07.2016 12:23

    Ja bih vas zamolio ako mozete dami odgovori te na jedno pitanje..Primac socijalno davanje ali me zanima dali bi mogao da preko socijalnog podizem neki kredit,ako bih mogli da mi odgovori te,,Unapred Hvala?

  23. User image
    Marko 14.07.2016 12:56

    Na žalost ne možete, jer je minimalac za kredit ja mislim 21.000

  24. User image
    Mina 09.08.2016 8:36

    Ja sam takodje nezaposlena ali Suprug radi naravno ne prijavljen imamo mesecnih primanja oko 40000 da li postoji ikakva mogucnost u bilo kojoj banci dobijem kakav kredit posto smo podstanari da kupim kucicu neku nasli smo dosta jeftinih kuca na selu pa bolje sto dam za stanarinu da platim ratu za kredit a opet imam svoj krov nad glavom Hvala

  25. User image
    Kamatica 09.08.2016 9:05

    @Mina, nije moguće podići kredite bez ugovora o stalnomr adnom odnosu, ukoliko je stambeni kredit procedura je mnogo komplikovanije, pored Vašeg ugovora o radu proverava se i firma u kojoj radite, da nije u blokadi, da nema poreska kašnenja i drugo. Na žalost za stambeni kredit potrebno je imati mnogo veća primanja i radni staž u firmi više od godinu dana.

  26. User image
    Marijana 21.08.2016 21:21

    Mene zanima dali mogu podići kredit preko socijalnog i dečijeg to su primanja oko 22000 hiljade mesečno.

  27. User image
    Kristina 28.09.2016 18:46

    Radim u jednoj privatnoj firmi na neodredjeno duze od 6 meseci. Firma ima tri zaposlena. Kreditno nisam zaduzena nigde. Cist kreditni biro. Nemam minus ni kartice.prvi mi je kredit. Medjutim firma je bila u blokadi vise nije. Redovno primam plate. Overenu zdravstvenu knjizicu. Da li mogu negde uzeti kredit.

  28. User image
    Nenad 30.09.2016 9:24

    Da li mogu podići kredit od 50000 dinara a zapošljen sam od 1.9.2016 god i primam minimalac na račun banke? Zapošljen sam na neodređeno vreme a iza sebe imam samo tri meseca radnog staža?

  29. User image
    Tina 29.10.2016 22:07

    Intresuje me dali ja mogu podici kredit,prijavljena sam na neodredjeno u drzavnoj firmi,imam 4 meseca staza a pre toga nisam bila nigde prijavljena?

  30. User image
    Djordjije 20.11.2016 15:40

    Ja sam vlasnik 1/1 nekretnine i placa u selu blizu Vrbasa(Vojvodina). Nisam u radnom odnosu niti sam na birou. Da li postoji mogucnost da mi neka banka dozvoli kredit na osnovu nekretnine?

  31. User image
    sladjan 25.11.2016 0:01

    zanima me ako krenem da radim i poslodavac me osihura na odredjeno na 2 godine dali mogu uzeti kredit na 20 meseci dok mi vazi ugovor puno hvala na odgovoru

  32. User image
    Anka 02.12.2016 15:29

    Radim u Mercator - S kompaniji,plata mi je 25 hiljada,radim na ne odredjeno,ali stalno mi produzavaji ugovor na 2,3 meseca,kazu da tako rade do dve godine a onda daju ugovor na neodredjeno. Interesuje me da li mogu dq podignem stambeni ugovor za kupovinu stana? Inace na ovom mestu sam zaposlena vec godinu i po dana. Plata mi leze na racun u Intesa banci. Hvala unapred!

  33. User image
    NIKOLA 02.12.2016 20:07

    Dobio sam posle cetiri godine ugovor za stalno , da li mogu podici kredit odmah u nekoj od banaka ,
    Unapred zahvalan ,
    Srdacan pozdrav

  34. User image
    Dusan 10.12.2016 13:52

    Moja supruga radi u gerontoloskom centru ovde kod nas i treba da bude prijavljena za stalno,ali zbog neke zabrane za zaposljavanje za stalno,u drzavnim firmama,nisu u mogucnosti da sa njom zakljuce ugovor na neodredjeno.Njoj u ugovoru stoji datum kada je pocela da radi a datuma do kada joj traje ugovor nema,posto je za direktorku i sve pravnike u firmi ona stalni radnik.I sada zbog te zabrane od strane nase drzave ne mozemo da podignemo dugorocni kredit,jer kako kazu.....na zalost ako nije na neodredjeno ne moze dobiti kredit....znaci neverovatno!!!

  35. User image
    Jelena 11.12.2016 21:08

    Poštovani,
    Da li je meni, kao studentu, moguće izdavanje kreditne kartice? Hvala unapred

  36. User image
    Dusan 21.12.2016 14:33

    Da li moze da se podigne kredit,ako si prijavljen na 3 meseca a imas ziranta?Hvala unapred

  37. User image
    Milan 16.01.2017 13:50

    Postovani. Pitanje je vezano za moju suprugu pa ukratko objasnim problematiku. Supruga radi kao vaspitac na odredjeno vreme otprilike vec 5god. U pocetku je dobijala ugovore za vreme dok se neka koleginica vrati na posao itd. Sto je u neku ruku ok jer da je tako ostalo noglo bi se vezati za to vreme neki kratkorocni kredit itd. Medjutim pre nekih godinu da dobila je ugovor na kom je ukratko napisano da :"ugovor vazi do primanja osobe u stalni radni odnos" sto znaci bez nekog odredjenog datuma ili klauzule. Tako da sa tim ugovorom je do daljnjeg. Moje pitanje bi glasilo: da li postoji opcija neke banke da za dobijanjem npr nekog cak i malog kratkorocnog kes kredita ili ne. P.S. Inace radi u drzavnom vrticu. Hvala

  38. User image
    Branko 17.01.2017 22:33

    Postovani,zaposlen sam na neodredjeno,platu primam preko racuna u banci,minimalac inace,ostalo na ruke....zanima da li mogu i ako mogu posle koliko mogu da dobijem kredit do recimo 200 000-300 000 dinara na rok otplate od 12 do 24 meseca. Hvala unapred!

  39. User image
    Aleksej 19.01.2017 11:39

    Postovani,pod ugovorom sam bio godinu ipo dana i od 2017 1 Januara sam primljen za stalno ali mi banka ne odobrava bilo kakav kredit dok ne budem za stalno godinu dana da li postoji banka koja daje kredit kad krene zaposlenje na neodredjeno?
    Hvala

  40. User image
    zeljko 21.01.2017 16:37

    Postovani dali postoji bilo kakva sansa za kes kredit, nisam u stalnom odnosu, radim na crno i imam dobra primanja

  41. User image
    Milan 22.01.2017 8:17

    Zaposlenje sam na ugovoru od 6 meseci zanimale dali mogu da dobijem neki kredit do sto hiljada dinara. Platama je u visini 35 hiljada......

  42. User image
    BUBA 09.04.2017 21:50

    Da li banka ima pravo da odobri kreditnu karticu 30.03., a da 05.04. nakon potpisanog ugovora od strane trazioca kreditne kartice posalje obavestenje o odbijanju zahteva za kreditnu karticu.

  43. User image
    Jasmina 18.04.2017 14:59

    Da li mogu u nekoj banci da podignem kredit u stalni radni odnos odnos sam 4 godine ali imam kašnjenja u kreditnom birou koja nisu aktivna izmirila sam ih ali i dalje stoje, potreban mi je refinansirajuci kredit

  44. User image
    Jelena 28.04.2017 8:32

    Radim u firmi već skoro godinu dana i stalno nam produzuju ugovor na 3 meseca pa me zanima u kojoj banci mogu podići kredit ili kreditnu karticu

  45. User image
    Sinisa 12.05.2017 14:43

    Da li mogu da podignem neki kredit za obrttna sredstva.Imam firmu otvorenu vec 6 meseci i firma mi dobro radi.Naravno mogu da donesem poslednji racun iz banke da se vidi prihod u zadnjih 6 meseci.

  46. User image
    Danilo 04.06.2017 6:08

    Postovani,

    Radim na brodu vec 3 godine I stalno dobijem nov ugovor na 6 meseci, da li je moguce u nasim bankama dobiti kredit na osnovu takvog zaposlenja?


    Hvala mnogo!

  47. User image
    Valentin. 24.06.2017 16:34

    Radim u Nemackoj firmi sa ugoworima od 6meseci,prijavljena na 38000 ali izlazim wise na racunu,da li imam sanse za neki stambeni kredit radim u firmi godinu i po dana?a imam staza oko 5godina

  48. User image
    Sladjana 18.09.2017 16:07

    Zanima me dali mogu da dobijem stambeni kredit do 15000 tisuca kuna s obzirom da sam na ugovor mjesec po mjesec produzivanja .Radim vec pet mjeseci u obrtu gdje se vode nas troje zaposlenih imam jamca koji ima jako dobru placu pa me zanima s obzirom da je obrt i da nas je tri zaposlena i da mi se ugovor produzuje mjesec po mjesc i placa mi je 2700 kn da li ja mogu dobiti stambeni kredit uz jamca od 15000 kuna

  49. User image
    Aleksandar 24.10.2017 10:08

    Ja radim u vojsci i ugovor mi se produzava na tri godine..trenutno mi treba kredit ali rata bi u tom periodu bila prevelika..Postoji li neka banka koja bi mi izasla u susret..recimo,na 4 godine bi mi odgovaralo..rata bi bila idealna..kod mene garant produzavaju ugovor.I ubija me u pojam sto svi mi koji smo na odredjeno ne mozemo nista da uradimo.Kakve veze ima da li sam na odredjeno,neodredjeno i da li uopste radim..ako placam ratu redovno..kakve veze ima odakle mi primanja..dajte molim vas resite nesto za nas koji smo u tom polozaju.hvala.

  50. User image
    Slobodan 28.10.2017 19:21

    Radim u EPS-u tri godine,ugovor se stalno produzava,koje su sanse da dobijem kredit za kupovinu auta,tj da li u opste ima nacin da se kredit realizuje,i po kojim uslovima, hvala

  51. User image
    Natasha 14.11.2017 12:03

    Da li moze da se dobine refinansirajuci kredit ako jisi placao rate na vreme i upisan si na kreditni biro? I sad zelis da vratis taj dug imas stalan radni odnos. Da li ce odobriti kredit ilo ne?

  52. User image
    Jelena 20.02.2018 14:40

    Dobar dan,

    Da li bih ja mogla da podignem kredit u nekoj banci, radim na brodu, po 6,7 meseci mi je ugovor.

    Hvala unapred

  53. User image
    Marko 21.02.2018 20:33

    Kazite mi zeleli smo uzeti kredit malo al nismo u radnom odnosu ja radim prvatno. Gradjevinu i ja i supruga i deca smo korisnici socijalne pomoci mi nikad nismo na pauzi redovno primamo socijalnu pomoc u iznosu 15000 dinara da li postoji neka mogucnost za neki kredit kod vas.

  54. User image
    Dragan 25.03.2018 9:14

    Postovani,

    Zaposlen sam na odredjeno. Istek ugovora je 02.08.2018. s tim sto ce zasigurno biti produzen za jos 6 meseci nakon toga. Zbog adaptiranja kuce potreban mi je iznos od 30000 - 40000 dinara. Kako je ostalo jos 4 meseca do isteka ovog ugovora, moja banka mi ne dozvoljava pozajmicu do pocetka novog ugovora. Da li je moguca neka druga opcija u drugoj banki kako bih sad dosao do potrebnih sredstava?
    Hvala!

  55. User image
    Viktor 29.04.2018 21:05

    Marko, usluge kreditiranja namenjena su licima koji imaju zasnovan radni odnos. Određene finansijske institucije uzimaju u razmatranje zahtev na osnovu potvrde o primanjima ( što uključuje i socijalnu pomoć ), ali su mogućnosti ograničene i kao takve opterećuju istu u minimalnom iznosu. Vrlo je važno da znate da je većina banaka uvela normu minimalnih primanja što u trenutku pisanja iznosi 18000 din. A da li ste podovni za bilo kakav kreditni poduhvat, bilo bi neophodno da kontaktirate službenika banke.

    Dragane, ukoliko ste u radnom odnosu duze od tri meseca, mozete podnete zahtev za kredit, s' rezervom da poslednja rata anuiteta dospeva danom isteka ugovora o radu. Moja je preporuka da aplicirate za kreditnu karticu kojoj se definiše kreditni limit do 2 ( u nekim bankama i do 4 ) prosečne neto plate i daleko je isplativije, jer možete podeliti potrošnju na rate. Za svaki zahtev se vrši provera KB-a, da li je tekući račun bio u nedozvoljenom minusu i da li se obaveze redovno izmiruju. Ukoliko prethodno poštujete, a korisnik ste neke usluge ( čekova, npr ) kontaktirajte službenika matične banke, jer, budući da ste njihov komitent, postoji mogućnost više da se izađe u susret zahtevu. Proverite Eurobank, TelenorBanku i Unicredit - njihove ponude bi Vam možda odgovarale, ukoliko se odlučite da aplicirate za karticu.

  56. User image
    Aleksandar 17.10.2018 21:09

    Poštovani,
    Da li bi mi neka banka odobrila stambeni kredit ako imam 3 meseca stalnog radnog odnosa kod novog poslodavca?

  57. User image
    Zoki 30.10.2018 16:19

    Pozdrav, interesuje me da li je moguce da se podigne stambeni kredit, ako je ugovor na odredjeno, radim u prosveti vec 5 godina i svakih 60 dana potpisujem ugovor?!

  58. User image
    Aleksandra Stanojević 03.01.2019 11:21

    Imam primanje za dete u visini 12hiljada mesecno u narednih deset godina zanima me dali mogu da uzmem kredit kod vas u iznosu od 100.000din

  59. User image
    Svjetlana 31.01.2019 21:32

    Da li mogu da budum žirant detetu za studentski kredit, ako sam pod ugovorom na određeno vreme?

  60. User image
    Ivana 25.03.2019 14:26

    Molim vas recite mi dali mogu podici kredit kod vas iako sam na birou za zaposljavanje primam minimalac.

  61. User image
    Sava 25.04.2019 6:52

    Zaposlen sam za stalno već dve godine u istoj firmi sa prijavom na pun iznos plate koji nije mali ali platu dobijam u punom iznosu na ruke, pa me zanima da li je moguće megde dobiti kredit u iznosu do 10k a bez primanja zarade na račun pošto firma neće nikom da isplaćuje zaradu na račun već samo na ruke. Da li je moguće da ja uplaćujem pare na neki račun i da na osnovu tog dobijem kredit_
    Hvala na odgovoru!

  62. User image
    Suzi 05.06.2019 19:24

    Zanima me primam za stalno socijalnu pomoc i decji dodatak dali mogu da uzmem kredit ,zamolila BI vas dami odgovorite ,hvala

  63. User image
    Svetlana 29.07.2019 19:57

    Da li mi mozete reci, sa obzirom da radim preko ugovora, trenutno sam na bolovanju jer trebam da dobijem invalidsku penziju. Sin treba da mi ide za Ameriku da nastavi skolovanje pa me zanima mogu li da dobijem kredit ili da refinansiram.

  64. User image
    Siki 17.08.2019 19:39

    Radim u NIS-u tj GASPROMU od 2009.god a od 2013. kako su nas Rusi ucenili ,radim preko lizing firmi koje se smenjuju na svake 2 godine.
    Nemam ugovor o radu za stalno nego na godinu dana. Posto drzava Srbija ovakav rad dozvoljava, zasto se neko ne zauzme da i mi radnici koji radimo na odredjeno vreme dugi niz godina bez prestanka, mozemo da uzmemo neki kredit?

  65. User image
    Anita 12.09.2019 8:18

    Jedno pitanje samo..muz mi je zaposlen vec god dana na pp ugovor plata mu iznosi bruto 76.000 i 60.000 hiljade da li ima pravo na kredit u banka intezi na tri godine 400.000

  66. User image
    Miodrag 01.10.2019 1:18

    Postovani, zaposlen sam na neodredjeno u jednoj firmi i imam redovna primanja, ali ne preko racuna vec isplata na ruke.Da li imam bilo kakva prava na podizanje kredita kod neke od banaka s obzirom da iako je zaposlenje na neodredjeno nemam primanja zvanicno preko banke i racuna?

  67. User image
    nikola 14.10.2019 16:22

    Postovani, planiram uskoro da podignem stambeni kredit.
    Zgrada je u procesu legalizacije, cekam vec godinu dana, ali sve se svodi na danas ce - sutra ce...
    Dobio sam ponudu da se vratim u staru firmu gde bi mi plata bila osetno veca i uslovi bolji.
    Znam da erste banka ima uslov da budem prijavljen na neodredjeno i u radnom odnosu najmanje 6 meseci...
    Sad se plasim da promenim firmu ukoliko se zgrada bude uskoro legalizovala a ja nisam proveo 6 meseci u novoj firmi a moram da podignem kredit. Da li postoji neka druga banka kod koje nije uslov da budem najmanje 6 meseci u istoj firmi? Ne bih imao ni dana prekida radnog staza i naravno bio bi prijavljen na neodredjeno... Molim za savet

  68. User image
    Kamatica tim 16.10.2019 8:37

    Poštovani Nikola,

    Dokle god zgrada ne bude legalizovana, biće izazov u svakoj banci što se samog odobrenja kredita tiče, bez obzira na Vaše zaposlenje i zaradu.
    Što ste duže kod trenutnog poslodavca u trenutku apliciranja, veće su šanse da Vam kredit bude odobren.
    U nekim bankama uslov je minimum 3 meseca kod trenutnog poslodavca, naša preporuka je da to bude minimum 6 meseci.

    Kao nosilac stambenog kredita, Vaša zarada može biti zadužena maksimalno 60% po svim kreditnim proizvodima banke/banaka ( dozvoljeni minus, keš krediti, kredtine kartice, stambeni kredit…. )

    Iz Vašeg teksta, zaključujem da ste već odabrali stan i znate koja bi bila cena istog.
    Na našem sajtu, imate kreditni kalkulator koji Vam može pomoći u proračunu, što Vam svakako savetujem da prvo uradite.

    Nadamo se da Vam je naš odgovor bio od pomoći.

    Srdačan pozdrav,

    Kamatica tim

  69. User image
    Nikola 20.11.2019 16:21

    Zdravo, radim kao profesionalni vojnik na odredjeno, ugovori od 6 meseci pa do 3 godine.
    Zanima me u kojoj bih banci mogao da podignem kredit na duzi rok otplate nego sto mi je ugovor?

  70. User image
    Dragana 15.01.2020 10:30

    Postovani,
    radim kao asistent na fakultetu, imam ugovor na 3 godine (do sept 2021) i ovo mi je prvi izbor, nakon toga ide reizbor jos 3 godine, kada zavrsim doktorske studije idem u izbor za docenta na 5+5 godina. Posto je na fakultetima takva politika da za stalno imaju samo redovni profesori, da li ja nekako mogu dobiti stambeni kredit?

    Hvala unapred

  71. User image
    Danica 05.02.2020 22:00

    Postovanje, nemam posao za stalno, radim na ugovor mesec, dva, pa pauza mesec i sve tako. Primam alimentaciju svakog meseca, pa me zanima da li na osnovu alimentacije mogu da podizem cekove?

  72. User image
    Marko 13.03.2020 8:59

    Da li banka moze da odobri kredit osobi koja se nalazi na birou za zaposljavljanje?

  73. User image
    StevanovicDjulejic Zvezdan 18.03.2020 21:49

    Primao sam naknadu za nezaposlene preko banke postanska stedionica 6 meseci prosle godine.6 meseci nisam imao uplate na racun.kartica mi vazi do 3 2022 g.treba da primim određeni novac od rfzo-a pa sam predao broj tog racuna.zanima me da li je taj moj racun uopšte validan?i da li mogu i dalje da ga koristim jer sam u međuvremenu broj racuna predao i poslodavcu kod koga sam krenuo da radim pre par dana?hvala

  74. User image
    Marko 19.04.2020 10:43

    kako moze da se dobije kredit i koliko radim pod ugovorom privremeno povremeni

  75. User image
    Jasana 29.04.2020 9:44

    Postovanje,
    Sin mi radi u Nemackoj preko nase firme,znaci prijavljen je na odredjeno kod nas, a platu prima u Nemackoj na ruke.Aplicirao bi za kredit kod nas.Da li postoji ta mogucnost i kod kojih banaka.U pitanju je gotovinski kredit na rok od 2-3 godine.

  76. User image
    Sandra 02.06.2020 23:26

    Postovani radim preko omladinske zadruge, imam redovna primanja godinu i po dana.Da li bi mogla da podnignem neki mali kredit?

  77. User image
    Anđa 30.07.2020 18:51

    Poštovani,radim već sedam i po godina u jednoj našoj velikoj državnoj firmi,na ugovor koji produžuju na svakih šest meseci.Uporno me ubeđuju da neću dobiti otkaz,ali mi isto tako ne daju ugovor za stalno.Da li postoji mogućnost za neki keš kredit?Ja na internetu ne nalazim odgovore..Molim vas da što pre odgovorite..Hvala..

  78. User image
    Kamatica tim 31.07.2020 8:51

    Poštovana Anđo,

    U Vašem slučaju mislimo da postoji rešenje. Na našem sajtu imate opciju Savetnik (u gornjem desnom uglu, označen je crvenom bojom). Kliknite tu, popunite online obrazac i naši kreditni savetnici će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

    Srdačan pozdrav,

    Kamatica tim

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
radni odnos stalni radni odnos banke penzioneri honorarni posao studenti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana